icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Donacije svake nedelje, Foto: Kurir

radno tokom celog leta

SUKP: Umesto obećanja, svaki dan na zadatku unapređenja položaja i uslova za rad policajaca!

Objavljeno: 04.09.2018. 19:15h

 

Ujedinjeni kolektiv policije, iako najmlađi policijski sindikat, tokom leta bio je najaktiviji kada je reč o akcijama koje za cilj imaju unapređenje položaja i uslova za rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.- Period odmora je polako za nama, ali Sindikat nije odmarao. Od osnivanja mnoge kolege su nas posmatrale kao još jedan u nizu sindikata koji se pojavljuje sa velikim obećanjima i planovima, a na kraju sve ostane upravo na tome. Nismo gubili vreme na objašnjavanja i ubeđivanja, već smo marljivo radili. Brojne kolege su dobile čizme, kao deo pomoći sindikata ukupnim promenama u MUP-u,koje su svakodnevne. Dosta kolega je apliciralo za beskamatne pozajmice koje su u praksi realizovane za 48 sati od podnošenja zahteva - kaže za Kurir Marina Starčević, predsednica SUKP i jedina žena na čelu policijskih sindikata u Srbiji.

 

Marina Starčević, predsednica SUKP foto: Kurir


- Na sve načine se borimo da opravdamo blanko poverenje članova koji su pristupili našem sindikatu. Nikome nismo obećavali ništa što nismo mogli da ispunimo i time smo zaslužili da se broj članova, iz meseca u mesec stabilno povećava. Što se tiče saradnje sa civilnim sektorom, naš klub prijatelja je organizovao i uspešno odradio nekoliko humanitarnih akcija. Sem toga, u saradnji sa DBA i IPO upriličili smo veoma posećenu tribinu na temu delovanja sekti na našim prostorima. U avgustu je klub prijatelja upoznavao članove sa svojim aktivnostima na štandu postavljenom na Adi. Međutim, na naše čuđenje, nije nas kritikovao ni MUP niti građani, već smo se našli na udaru najvećih sindikata MUP-a u zemlji!? Njihove tvrdnje su toliko bile apsurdne i nelogične da nismo hteli čak da ih udostojimo nikakvim saopštenjima, niti demantima već smo organizovali novu količinu čizama za članove iz PS Pećinci, Čukarica, Zvezdara i Voždovac, pa smo mišljenja da je to naše saopštenje dokonim ljudima - dodaje predsednica SUKP.

 

foto: Kurir
Dragan Petrović, potpredsednik SUKPfoto: Privatna Arhiva

 

- Sindikat se od početka trudi da se ne upliće u politička prepucavanja jer smo mišljenja, a što smo i na tribini rekli, da sindikatima nije mesto u politici. U planu za naredni period su nove količine opreme za naše članove kao i nekoliko humanitarnih akcija Kluba prijatelja u mnogim gradovima širom Srbije. Sindikat do sada nije učestvovao u razgovorima sa radnom grupom MUP-a, a u planu nam je da naša pitanja pripremimo za oktobar, o čemu ćemo javno obavestiti sve članove i simpatizere. U nadi da će lepih vesti biti sve više, naš sindikat nastavlja sa daljim radom sa podrškom zadovoljnih članova. Ovom prilikom se zahvaljujemo medijima na podršvi i nadamo se daljoj uspešnoj saradnji - najavljuje Marina Starčević.

 

(Kurir.rs) 

Članovi SUKPfoto: Kurir

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!