Foto: SSS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

KRUŠEVAC NA NOGAMA: Sve spremno za Mali sajam sporta!

Fudbal

Sve je spremno za Mali sajam sporta u Kruševcu, koji će biti održan 1. oktobra u organizaciji sportskog saveza ovog grada i Sportskog saveza Srbije.

Zajvaljujući odličnoj saradnji upravo je "Lazarev grad" izabran da bude jedan od gradova domaćina Malog sajma sporta. Ovaj predlog sa ciljem promovisanja sporta i zdravog načina života sa oduševljenjem je prihvatila zamenica gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević:

“Mi kao lokalna samouprava podržavamo ovakva i slična dešavanja posvećena sportu, fizičkoj kulturi i zdravom načinu života. Prethodnih godina slične manifestacije smo organizovali u spostvenoj režiji, ali sada ćemo zahvaljujući Sportskom savezu Srbije sve podići na viši nivo”, istakla je ona.

Nakon niza sportskih manifestacija u okviru "Sportskog leta", predsednik Sportskog saveza Kruševca Bojan Obradović istakao je značaj organizacije Sportskog sajma za grad i okolinu:

“Trudimo se da saradnju sa Sportskim savezom Srbije odežavamo na najvišem nivou. Organizacijom Sportskog sajma 1. oktobra na Marčetovom igralištu, ili u Sportskoj hali u slučaju kiše, želimo da okupimo što više dece, da im pokažemo lepu stranu svakodnevice čiji sastavni deo treba da bude upravo sport”, rekao je on.

Sportski savez Srbije nastavlja da sprovodi manifestacije za najmlađe, a generalni sekretar ove najmasovnjne sportske organizacije na Balkanu Goran Marinković tom prilikom je izjavio:

“Kruševac smo izabrali za jedan od gradova koji će organizovati Sajam sporta jer je do sada imao odlične rezultate rada i infrastrukturu. Zajedničkim snagama sa gradskom upravom i Sportskim savezom ponovo ćemo okupiti one najmlađe i omogućiti im da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, nadamo se i nastave da treniraju”, istakao je Marinković.

Prvi Sportski sajam usprešno je organizovan u Zrenjaninu. Sportski karavan se seli 21.septembra u Mionicu,a onda i u Novi Pazar, Kruševac, Kraljevo i Vranje.

Kurir sport

FOTO: SSS