icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Marina Lopičić

spektakl na savskoj promenadi

OPERA NA VODI: Narodno pozorište slavi 150. rođendan koncertom na otvorenom!

Objavljeno: 06.09.2018. 07:51h

 

Muzičko-scenskim spektaklom "Opera na vodi" Narodno pozorište obeležiće 150 godina postojanja 15. septembra u 19.30 časova na Sava promenadi u okviru kompleksa Beograd na vodi.Ovaj jedinstveni koncert okupiće na sceni kompletan ansambl Opere nacionalnog teatra, sa više od 200 izvođača, a pod dirigentskom upravom Dejana Savića. Kao specijalni gost nastupiće i proslavljeni violinista Jovan Kolundžija.

 

foto: Fonet Kostadin Kamenov

"Za 30 godina, koliko sam u Narodnom pozorištu, nismo imali ovakav koncert na otvorenom. Bilo gde u svetu to je svakodnevna stvar, te se nadam da će i nama postati tradicija. Veliki jubilej proslavićemo na ovaj način jer smo odlučili da proslavu više provedemo radno nego svečano. Velika scena se, kao što znate, rekonstruiše, premijere ćemo imati u Madlenijanumu u Zemunu, a na sceni "Raša Plaović" očekuje nas izvođenje "Balkanskog špijuna", rekao je Dejan Savić i našalio se da su dodolske pesme zabranjene kako se ne bi prizvala kiša.


Jasmina Trumbetaš Petrović izrazila je veliko zadovoljstvo što se ovakav događaj napokon dešava i u Beogradu.

"Pevala sam svuda po svetu, koncerti na otvorenom su predivni i posebno zahtevni. Izvešćemo bogat program najznačajnijih svetskih kompozitora. Publika će uživati u arijama. Moja želja i ideja je da napravimo festival opere podunavskih regiona. Tako nešto nemamo i baš nam fali", rekla je Trumbetaševa i dodala da će ljudi moći da prate koncert sa svojih brodova na reci.

 

Kurir.rs / Foto: Marina Lopičić

 

 

 


 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!