Foto: Aleksandar Letić

Vesti s juga srbije

BOGAT PROGRAM FESTIVALA U LESKOVCU: Na otvaranju film Južni vetar i koncert Manjifika

Pop kultura

Novi film Miloša Avramovića "Južni vetar" otvoriće 18. septembra 11. izdanje Festivala filmske režije LIFE. Publika u Leskovcu, kako najavljuje jedan od selektora Darko Bajić, imaće priliku da tokom pet dana pogleda 15 ostvarenja snimljenih u zemljama bivše Jugoslavije.

foto: Marina Lopičić

- Dolazi nam pravo iz Toronta film "Između dana i noći" Andre Martinović iz Crne Gore. U Leskovcu se prikazuju i svi pobednici iz Pule, a u programu su odlična ostvarenja iz Makedonije i Slovenije. Posebno bih izdvojio "Tajni sastojak", dugo se nisam smejao gledajući jedan film - poručio je Bajić, koji je najavio da će najbolji reditelj dobiti gran pri "Živojin Žika Pavlović". Nakon otvaranja nastupa Manjifiko, a dolazak je najavio i Dragan Bjelogrlić.

foto: Marina Lopičić

U okviru studentskog festivalskog programa, svake večeri od 23 sata u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra biće prikazivani filmovi studenata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Prateći program festivala odvijaće se na više lokacija od 19. do 22. septembra, i sastojaće se od nekoliko izložbi, promocije knjiga Dušana Kovačevića, Dr Neleta Karajlića i Tanje Nježić, i posebnih tematskih programa posvećenih glumcima i rediteljima, gostima festivala.

Kurir/ Foto: Promo i Marina Lopičić