icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Beta

brojne oblasti obostranog interesa

SVAKA POSETA ZVANIČNIKA SRBIJE OHRABRENJE ZA RS: Dodik i Maja Gojković razgovarali o budućoj saradnji

Objavljeno: 05.09.2018. 17:13h

 

BANJALUKA - Svaka poseta zvaničnika Srbije dodatno nas ohrabri u borbi sa izazovima u BiH, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.


 

On je nakon sastanka s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković rekao da saradnja RS i Srbije nije samo "saradnja zagrljenje braće" već da ona donosi nove puteve, škole, vrtiće...koja Srbija gradi u RS.

 

"Ljudi traže da u svakom mestu ili gradu imamo objekte koji će se zvati Srbija, otvaramo i bolnicu u Istočnom Sarajevu koja će se zvati Srbija", rekao je Dodik

 

Gojković je prenela da su Srbija i RS danas dogovorile da pređu na viši oblik saradnje dva parlamenta, o čemu će sporazum biti potpisan u septembru, te podsetila da takve odnose Skupština Srbije ima još samo s odgovarajućim telima u Kini i Rusiji.

 

foto: Beta/Darimir Banda

Kako je rekla, danas je bilo reči o brojnim temama od obostranog interesa, a potpisan je i memorandum o saradnji generalnih sekretarijata dva parlamenta.

 

"Sve ovo pokazuje koliko je bliska naša saradnja u svim oblastima. Razgovarali smo o političkim temama, važnim za RS i Srbiju, izbornoj kampanji i ulozi našeg parlamenta u kontolisanju izbornog procesa", rekla je Gojkoviceva.

 

Ona je prethodno razlgovarala sa predsednikom parlameta RS Nedeljkom Čubrilovićem.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!