Foto: EPA/JASON SZENES

pakao u njujorku

NEHUMANI USLOVI ZA IGRU! Đoković: Borio sam se sa znojem!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon trijumfa u četvrtfinalu US Opena da su uslovi za igru bili izuzetno teški.

Tenis
> 09:22h

Novak je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Amerike u tri seta savladao borbenog Džona Milmana 6:3, 6:4, 6:4. Nakon meča Đoković je pohvalio rivala koji je igrao sjajno i otkrio da mu je najveći problem na meču pravio znoj.

"Izuzetan meč. Sve čestitke Džonu, pokazao je da je izuzetnan borac. Odigrao je sjajan turnir. Posle onakve pobede protiv Rodžera odigrao je sjana tri sata ovde. Svaka čast", rekao je Novak.

Srpski teniser je u drugom setu imao i zdravstvenih poteškoća. Mučila ga je gorušica pa je u jednom momentu tražio da mu donesu lek. Međutim, nakon meča je rekao da mu to nije bio najveći problem.

"Borio sam se sa znojem pre svega. Reket je klizio iz ruke. Trudio sam se da nađem način da dobijem ovaj meč. Jednostavno pokušavate da preživite ovakve uslove".

Novak je prokomentarisao i jednu zanimljivu situaciju koja se dogodila tokom meča. Naime, Milman je u jednom trenutku zamolio Đokovića da napusti teren kako bi se presvukao.

"Rekao je da mu je žao ali da zasta mora da izađe. Reako sam da je to ok, bilo je relaksirajuće i za mene", rekao je Nole.

Novak će u polufinalu igrati protiv Japanca Keja Nišikorija koji je u četvrtfinalu savladao Marina Čilića sa 3:2 u setovima.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: