Foto: Nebojša Mandić

proba

BEOGRAĐANI, BEZ PANIKE: Avijacija Vojske Srbije nadleće centar, vežba za promociju oficira u subotu! Evo koje će ulice biti zatvorene za vreme svečanosti

Beograd
> 12:58h

BEOGRAD - Avijacija Vojske Srbije počela je danas nešto pre podneva da nadleće centar Beograda u sklopu priprema za učešće na svečanosti promocije najmladje klase oficira, koja je zakazana za subotu, 8. septembar.

Iznad grada su proleteli avioni Mig-29, orao, supergaleb i helikopter gazela.

Kako je ranije najavljeno, radi uvežbavanja protokola svečane promocije, vazduhoplovi Vojske Srbije nadletaće područje Beograda od 6. do 8. septembra.

Svečana promocija najmlađih oficira biće održana u subotu, 8. septembra u Beogradu kada će čin potporučnika dobiti 131 kadet i kadetkinja Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije (VMA).

Svečanost će početi u 10 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predstavnika Vlade Srbije i VS kao i gostiju iz zemlje i inostranstva. Zbog promocije najmladjih oficira subotu doći će i do izmena saobraćaja u predstojećem periodu.

Generalna proba promocije biće održana u petak, 7. septembra ispred Doma Narodne skupštine, kada će pojedine ulice biti zatvorene od 16.30 do 22.30, kao i na dan svečanosti 8. septembra, od 7 do 13.30 sati.

Za saobraćaj će biti zatvorene ulice Trg Nikole Pašića do Terazija, Dečanska od raskrsnice sa Nušićevom do raskrsnice Trg Nikole Pašića-Kneza Miloša, kao i Takovska od raskrsnice sa Kosovskom ulicom do raskrsnice Bulevar kralja Aleksandra-Trg Nikole Pašića-Kneza Miloša.

Biće zatvorene i ulice Bulevar kralja Aleksandra od Crkve Svetog Marka do raskrsnice Trg Nikole Pašića-Kneza Miloša-Takovska i Kneza Miloša od raskrsnice sa ulicom Kralja Milana do raskrsnice Bulevar kralja Aleksandra-Trg Nikole Pašića-Takovska.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)