Foto: Kurir

EKSKLUZIVNO!

SKANDAL! GRUBA POVREDA VAZDUŠNOG PROSTORA SRBIJE: Helikopter KFOR nadletao Kuršumliju i Rašku (FOTO)

Politika
> 17:11h

Za vreme postrojavanja Vojske Srbije u kasarni u Kuršumliji i Raškoj jutros je nadletao helikopter KFOR, dokazuje fotografija koju je Kurir ekskluzivno objavio.

foto: Kurir

Fotografija je nastala iznad Kuršumlije. Odatle je odleteo u pravcu Raške i nadletao to područje čitavih desetak minuta. To je najgrublje rušenje vazdušnog bezbednosnog prostora zemlje, i nastavak je izviđanja pokreta naše vojske i specijalnih policijskih jedinica.

- Prema našim informacijama ovo je nastavak špijunskih aktivnosti zemalja NATO od kada je pre nekoliko meseci bespilotna letilica nadletala naš prostor dolazeći iz Rumunije - kaže sagovornik Kurira.

Tada je letilica duž autoputa preletala Srbiju i otišla u pravcu Tuzle, gde se nalazi aerodrom pod kontrolom NATO pakta. Odatle je sutra dan ponovo preletela Srbiju - Vojska Srbije je podigla dva aviona "MIG 29", ali je letilica otišla u pravcu baze Bondstil na Kosovu i Metohiji gde se prizemljila.

- Ovo je ozbiljan incident i govori nam da se ne smemo opustiti kada je u pitanju bezbednost severa Kosova, kao i teritorija južno od Ibra. Javna tajna je da albanski ekstremisti dobijaju ove važne operativne podatke - kaže naš sagovornik.

S druge strane, Ministarstvo odbrane oglasilo se u vezi sa preletom helikoptera KFOR-a iznad Kuršumlije i Raške.

- Reč je o redovnoj planskoj zajedničkoj aktivnosti snaga KFOR-a i Vojske Srbije, koja će se nastaviti i u toku sutrašnjeg dana - saopštilo je Ministarstvo.

E. K

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: