icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: AP

DOSLEDAN

KURC TRAŽI PRISTUPANJE ZAPADNOG BALKANA EU: Sve drugo bilo bi nefer!

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc zatražio je danas da pristupna perspektiva za zemlje Zapadnog Balkana postane realnost.

Objavljeno: 06.09.2018. 13:04h

 

"Sve drugo bi bilo nefer prema kandidatima", rekao je Kurc na sednici Evropske narodne partije (EVP) u Beču, ukazujući na napredak u rešavanju spora oko imena Makedonije, kao i dijaloga Beograda i Prištine.


 

Takođe je naglasio da ne smeju postojati članice drugog reda, kao ni podele na sever i jug, istok i zapad, dodajući da EU može biti snažna samo ako su sve članice jedinstvene.

foto: EPA

Manfred Veber

 

Kurc je podržao i kandidaturu Manfreda Vebera za mesto predsednika Evropske komisije na predstojećim izborima za Evropski parlament i izrazio zadovoljstvo što se taj nemački hrišćansko-socijalni političar odlučio na kandidaturu dodajući da je to važan korak. Istovremeno su Kurc i Veber u svojim obraćanjima, oštro kritikovali "populiste" i upozorili na opasnost da se građani upadnu u njihovu zamku. 

 

Njih dvojica su naglasili značaj EVP za dalji razvoj EU, a Kurc je dodao da evropske vrednosti i demokratija nisu nešto o čemu se može pregovarati i da su oni osnova za uspeh Evrope.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!