Foto: ABA Liga

potpisao na dve godine

BIVŠI REPREZENTATIVAC IMA NOVI KLUB: Nemanja Krstić u Novom Pazaru

Košarkaški klub Novi Pazar predstavio je krilnog igrača, bivšeg reprezentativca Srbije Nemanju Krstića, koji je stigao iz beogradskog Dinamika i potpisao ugovor na dve godine.

Košarka
> 17:46h

“Drago mi je što sam u Pazaru, lako smo se dogovorili oko svega. Klub ima velike ambicije, odlične uslove i vrhunsku halu, a grad je prelep. Ostaje da maksimalno radimo, da probamo da ostvarimo uspeh. Uprava, trener i pojačanja nisu tu da bismo bili prosečni ili da loše radimo. Želja je vrh tabele”, rekao je Krstić na predstavljanju.

On je ocenio da je Novi Pazar formirao odličan tim, ali da će biti potrebno vremena da se neki igrači adaptiraju, uigraju i prilagode zahtevima trenera Olivera Popovića.

“Neki od nas znaju šta Popović traži jer smo već sarađivali. Za mesec dana sve bi trebalo da dođe na svoje. Igraćemo utakmicu nedeljno i u tom ritmu možemo do dobrog rezultata. Možda nam treba još jedan košarkaš, ali to zavisi od trenera i uprave”, naveo je Krstić.

Krstić, 25-godišnji košarkaš visok 205 centimetra, osim Dinamika igrao je i za Mornar iz Bara, austrijski Kapfenberg, Igokeu, Megu i Vršac.

Bio je član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji, a letos je nosio dres nacionalne selekcije na turnirima u Kini.

“Najavili smo veliko pojačanje, a ovo je više od ‘bombe’. Nećemo se tu zaustaviti. Krstić je veliki košarkaš, sa 20 godina igrao je u reprezentaciji koju je vodio Dušan Ivković. Preuzeli smo njegov ugovor od Dinamika i u naredne dve sezone biće naš igrač”, kazao je član uprave Novog Pazara Dejan Kulundžić.

Pazarci su ovog leta angažovali i Marka Radonjića, Vladimira Bulatovića i Nikolu Vujovića, a u ekipi su još povratnik Džejlan Muratović i Petar Ivanović.

U timu su do pre nekoliko dana bili Sreten Radović i Amerikanac Dorijan Armstrong, ali saradnja s tom dvojicom košarkaša nije uspostavljena.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: