Foto: Profimedia

SAVETI

MOŽETE OSTATI BUDNI I BEZ KOFEINA, A NIŠTA NE KOŠTA: Ovih 6 stvari će vam popraviti raspoloženje i podići ENERGIJU!

Žena
> 19:57h

Nezavisno od toga da li želite da smanjite unos kofeina ili se potpuno rešite zavisnosti postoje brojni načini na koje možete ostati fokusirani.

Slušajte muziku

Slušanje vaše omiljene muzike utiče na brojne delove mozga koji vas mogu motivisati, popraviti vam raspoloženje i povećati nivo energije. Muzika stvara osećaj uzbuđenja u vašem telu tako da povećava protok kiseonika prema vašem srcu i podstiče stvaranje endorfina. Zanimljivo je i otkriće da klasična muzika posebno pomaže u koncentraciji i opuštanju.

Konzumirajte puno vode

Ljudskom organizmu potrebne su velike količine vode za pravilno funkcionisanje stoga je dobro uvek imati bocu vode pri ruci. U suprotnom, dehidratacija će jako spustiti količinu vaše energije.

foto: profimedia

Izađite na svež vazduh

Kada se osećate umorno izlazak na svežinu i malo sunčevih zraka mogu napraviti čudo. Iskoristite pauzu za ručak kako biste se prošetali – sunčevi zraci i fizička aktivnost aktiviraće centre vašeg mozga zadužene za pamćenje i mentalnu energiju, a upravo to vam je u tom trenutku potrebno!

Duboko dišite

Naučno je dokazano da duboko disanje pomaže u smanjenju stresa i anksioznosti (pojave koje nikako ne povećavaju produktivnost). Takođe, zbog veće količine kiseonika koji ulazi i izlazi iz vašeg tela možete se osećati napunjeni energijom.

foto: Profimedia

Žvačite žvake

Žvakanje gume za žvakanje može biti više od samog osvežavanja daha – dokazano je da može povećati budnost i energiju i pomoći vam da ostanete fokusirani na zadatak koji je pred vama.

Udaljite se od ekrana

Ako vam je pogled zalepljen za ekran možete jako umoriti svoje oči, zbog čega ponekad može biti teško uopšte ih držati otvorenima. Stoga, kada možete, pokušajte da odvratite pogled od ekrana i gledate stvari koje se nalaze oko vas.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Finirecepti.net, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: