selektor ima reč

KRSTAJIĆ ODGOVORIO MILIVOJEVIĆU I NASTASIĆU: Evo šta je selektor rekao fudbalerima koji su ga prozivali posle Mundijala (KURIR TV)

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je odgovarajući na prozivke Luke Milivojevića i Matije Nastasića, da je "dosta priče o nefudbalskim stvarima", dok je zamenik kapitena Nemanja Matić kazao da će o tome razgovarati posle utakmica, sa Litvanijom i Rumunijom u Ligi nacija.

Fudbal
> 19:12h

Specijalni izveštač Kurira iz Litvanije: Miloš Bjelinić

"Dosta smo pričali o nefudbalskim stvarima kojih je bilo dosta, možda sa, možda bez razloga. Treba da se okrenemo onome što nas očekuje, a to su utakmice sa Litvanijom i Rumunijom. Treba da se koncentrišemo na utakmicu, nema potrebe više da se priča o tim stvarima", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Vilnjusu.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

Skoro dva meseca posle eliminacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva selektor Krstajić i pojedini članovi stručnog štaba sa jedne i Luka Milivojević sa druge izneli su teške medjusobne optužbe u javnosti.

Posle Krstajićeve konferencije za novinare u ponedeljak, javnosti se obratio Milivojević koji je rekao da selektor laže, kao i da neće igrati za reprezentaciju dok je on na klupi.

Krstajić je ponovio da je atmosfera u ekipi odlična.

"Ništa, atmosfera je odlična, što može i Matke da potvrdi. To je život, moramo da se nosimo sa tim, to su uobičajene stvari", naveo je selektor.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

Nemanja Matić je upitan da li treba razgovarati o stvarima koje su se dešavale u prethodnom periodu, na šta je odgovorio potvrdno.

"Naravno da treba, ali ne znam da li sam ja pravi čovek da o tome razgovaram u ovom trenutku. Kada se ove utakmice završe, otvoren sam za sve", rekao je Matić.

Reprezentacija Srbije će u petak od 20.45 igrati protiv Litvanije na početku Lige nacija.

"Ima mnogo nepoznanica jer Litvanija ima mnogo novih igrača u timu. Čeka nas neizvesna i teška utakmica, ali verujem u kvalitet Srbije i da ćemo uz dobru igru ostvariti dobar rezultat, a to je pobeda", rekao je selektor Krstajić.

Selektor je naveo da je srpski tim spreman i koncentrisan i dodao da su igrači dobro radili poslednjih nekoliko dana od kako su se okupili u ponedeljak i da veruje u njihov kvalitet.

Krstajić je naveo da nema nedoumica oko sastava i da je već u ponedeljak znao ko će igrati protiv Litvanije.

On je dodao da se njegov tim "kako treba" nosi sa ulogom favorita u grupi sa Litvanijom, Rumunijom i Crnom Gorom, da Srbija poštuje sve protivnike, ali da zna svoj kvalitet i da uz maksimalnu ozbiljnost i disciplinu može da dodje do dobrog rezultata.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

Matić je rekao da je normalno što je Srbija favorit.

"Normalno je što nas ljudi gledaju kao favorite jer smo jedina selekcija koja je bila na Svetskom prvenstvu u Rusiji. To je prirodno i pokušaćemo da opravdamo tu ulogu", rekao je Matić.

Nemanja Matić je kazao da je operacija posle povrede trbušnih mišića bila uspešna, da je sada sve dobro i da nema više problema.

Kurir sport