Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS

ekonomski odnosi

MIHAJLOVIĆEVA OPTIMISTA NAKON RAZGOVORA SA ROSOM: Očekujem dolazak još većeg broja američkih kompanija

InfoBiz
> 19:17h

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović u razgovoru s američkim ministrom trgovine Vilburom Rosom rekla je da očekuje da dolazak još većeg broja kompanija iz SAD pošto dve zemlje potpišu Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture.

Mihajlović i Ros saglasili su se da Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture između Srbije i SAD, koji će danas biti potpisan, daje odličnu priliku za veće angažovanje američkih građevinskih i svih drugih kompanija u Srbiji, saopštilo je ministarstvo infrastrukture, građevine i saobraćaja.

"Očekujem dolazak još većeg broja američkih kompanija donese i poboljšanje ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, dolazak novih tehnologija i znanja kako bismo povećali efikasnost naših investicija u infrastrukturu. To je za mene i najveći značaj ovog memoranduma", rekla je Mihajlović.

Ros je pozdravio ekonomske mere i rezultate koje je Srbija zabeležila u prethodnom periodu i ocenio da je Srbija dobro mesto za investicije, navodi se u saopštenju.

"Ovaj sporazum između Srbije i SAD je važan za infrastrukturu, ali ima i veliki simbolički značaj za obezbeđivanje još boljih odnosa Srbije i SAD", rekao je Ros.

Mihajlović je u razgovoru s Rosom istakla dobru saradnju vlade s kompanijama iz SAD koje u Srbiji zapošljavaju više od 16.000 radnika, dok Privredna komora Amerike, u kojoj je više od 200 kompanija, zapošljava oko 100.000 građana.

"I zato je važno da u Srbiji imamo još američkih kompanija", rekla je Mihajlović.

Mihajlovićeva je Rosu poklonila stilizovano slovo "R" u zlatovezu, ručni rad žena iz srpskih sela. Te poklone Mihajlović daruje stranim zvaničnicima u sklopu inicijative "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima", koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om.

Mihajlović i američki ambasador Kajl Skot potpisaće, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vilbura Rosa, Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture između Srbije i SAD.

(Kurir.rs/Beta)