Foto: AP

SPEKTAKULARANO

POČELA LIGA NACIJA: Remi Francuza i Nemaca, Jermenija slavila na otvaranju (VIDEO)

Novoformirano takmičenje Evropske fudbalske unije (Uefa) Liga nacija počela je danas, a utakmice su se igrale u sve četiri divizije.

Fudbal

Najzvučniji meč današnjeg programa igran je u Grupi jedan Lige nacija "A" u koju je smešteno najboljih 12 reprezentacija Evrope.

Utakmica izmedju Nemačke i aktuelnog svetskog prvaka Francuske u Minhenu završena je bez golova. Meč nije doneo mnogo uzbudjenja, ali su pobedi bili bliži domaćini koji su Mundijal u Rusiji završili u grupnoj fazi.

Nemci su pogotovo u drugom delu susreta bili bolji rival i imali bolje šanse, ali im je nedostajalo koncentracije u završnicama da dodju do gola i pobede.

Pored Nemačke i Francuske u Grupi jedan Lige "A" nalazi se i Holandija koja je danas bila slobodna, ali će već 9. septembra gostovati Francuskoj.

U Ligi "B" igrani su mečevi u Grupi jedan i Grupi četiri. Ukrajina je posle preokreta u samoj završnici pobedila Češku sa 2:1 u meču Grupe jedan.

Češku je do prednosti doveo Patrik Šik u četvrtom minutu, da bi Evgeni Konopljanka u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena doneo izjednačenje. Konačan rezultat u 93. minutu postavio je Oleksandr Zinčenko.

Vels je na svom terenu u prvom meču Grupe četiri sa 4:1 pobedio Irsku. Strelci za domaćina bili su Tom Lorens u šestom, Geret Bejl u 18, Aron Ramzi u 37. i Konor Roberts u 55. minutu, dok je jedini pogodak za Irsku postigao Šon Vilijams u 66.

Dve utakmice ;takodje su igrane ;u Ligi "C" u Grupi tri. Norveška je na svom terenu sa 2:0 pobedila Kipar, dok je Bugarska sa 2:1 slavila protiv Slovenije.

U Ligi "D", najlošijem rangu Lige nacija, ranije danas Gruzija je sa 2:0 u gostima pobedila Kazahstan, dok je Jermenija sa 2:1 bila bolja od Lihtenštajna, a Makedonija je na Pirinejskom poluostrvu sa 2:0 slavila protiv Gibraltara. Letonija i Andora igrali su nerešeno 0:0.

Kurir sport

Foto: AP