Foto: Dado Đilas

U NOVE POBEDE

NAPAD NA EURO: Srbija večeras u Viljnusu protiv Litvanije na startu Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Viljnusu protiv Litvanije startuje u novoformiranom takmičenju Liga nacija.

Fudbal
> 13:12h

Sa mnogo problema, pre svega kada je atmosfera u pitanju nakon teških reči na relaciji između "precrtanih" Luke Milivojevića i Matije Nastasića i selektora Mladena Krstajića, podmlađenom timu pobeda je blago rečeno neophodna.

Eventualni kiks dodatno bi otežao stvari, ne samo u borbi za prvo mesto u grupi, nego i pred duel sa Rumunima u ponedeljak na stadionu Partizana.

Uprkos sukobima selektora sa nekim bitnim igračima u timu, Srbija je veliki favorit sa kvotom 1,53 na dvojku. Pogledajte sve MOZZART kvote za utakmicu između Litvanije i Srbije.

Podsetimo, na spisku nema ni učesnika Mundijala, trojice dugogodišnjih reprezentativaca, kapitena Branislava Ivanovića, golmana Vladimira Stojkovića i štopera Duška Tošića.

"Moramo da se nosimo sa tim, to su uobičajene stvari u javnom poslu. Dosta smo pričali o nefudbalskim stvarima, kojih je bilo dosta, možda sa, možda bez razloga. Treba da se okrenemo onome što nas očekuje, a to su utakmice sa Litvanijom i Rumunijom" rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Viljnusu.

Srbija je do sada pet puta igrala sa Litvanijom, četiri puta pobedila, uz poraz na poslednjem gostovanju pre devet godina, baš na Nacionalnom stadionu u Viljnusu 2:1.

Bio je to meč četiri dana nakon što je izboren plasman na Mundijal u Južnoj Africi, tadašnji selektor Radomir Antić odmarao je neke startere, a zanimljivo, niko iz tog tima sada nije na spisku.

Utakmica između Litvanije i Srbije igra se večeras od 20.45 sati.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: