icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Američki sekretar za trgovinu u Beogradu

ROS KOD LJAJIĆA: O unapređenju ekonomskih odnosa Srbije i SAD

Objavljeno: 07.09.2018. 12:48h

 

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa sekretarom za trgovinu SAD Vilburom Rosom, sa kojim je razgovarao o unapredjenju ukupnih ekonomskih odnosa izmedju dve zemlje i mogućnostima za povećanje obima trgovinske razmene, kao i saradnji u oblasti turizma, saopšteno je iz vlade.


 

Ros je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija u Srbiji i istakao da je naša zemlja interesantna destinacija za nove investicije iz SAD, navodi se u saopštenju i dodaje da je Ros posebno najavio dolazak kompanija iz takozvane Silicijumske doline u Srbiju koje nameravaju da ulažu u oblast IT i visokih tehnologija.

Ljajić je rekao da će posebno značajno za privlačenje investicija iz SAD u Srbiju biti potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti i podsticanju investicija, čije je usaglašavanje u toku.

 

Ros je rekao i da je u smislu povećanja broja dolazaka turista iz SAD u Srbiju posebno značajno to što je Njujork tajms našu zemlju svrstao medju 20 najinteresantnijih destinacija u svetu.

 

Ljajić je rekao i da će Srbija nastaviti sa promotivnim aktivnostima sa ciljem dodatnog povećanja broja američkih turista, kojih je za prvih šest meseci za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Dvojica zvaničnika razgovarali su i o procesu pridruživanja Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji, kao i o temama iz oblasti informacione bezbednosti i e-trgovine.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!