Foto: Promo

Predsednik pokrajinske vlade u Parizu

MIROVIĆ U PARIZU: Sastanak o inteziviranju odnosa AP Vojvodine i francuske regije Val Doaz!

Srbija
> 14:15h

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se u Parizu sa predstavnicima Departmana Val Doaz i senatorima Sebastianom Meranom i Martom De Sidrak, sa kojima je, u odvojenim susretima, razgovarao o intenziviranju i proširivanju saradnje dve regije.

Na sastanku sa predstavnicima Departmana Val Doaz definisani su uslovi za potpisivanje Sporazuma o saradnji između AP Vojvodine i te francuske regije, koje će, kako je najavljeno, biti u novembru, a čime će se steći uslovi za uspostavljanje partnerstva u oblastima privrede, poljoprivrede, kulture i obrazovanja.

foto: Promo

Tom prilikom, predsednik Mirović rekao je da su francuske kompanije investirale više od 750 miliona evra u pokrajini i da zapošljavaju 6.000 radnika.

  • Republika Srbija i AP Vojvodina su pouzdani partneri za sve oblike saradnje, naša zemlja je politički stabilna i svi ekonomski pokazatelji su pozitivni, sa trendom rasta - izjavio je predsednik Mirović i dodao da je Francuska u vrhu kada su u pitanju direktne strane investicije u AP Vojvodini.

Na sastanku sa senatorima Meranom i De Sidrak, koji je održan u Senatu, ocenjeno je da su istorijski odnosi dva naroda dobar osnov za produbljivanje saradnje.

foto: Promo

Tokom razgovora bilo je reči o institucionalnom povezivanju univerziteta, razvojnih agencija i privrednih komora, te je poručeno da značajnu ulogu u tom procesu ima Poslanička grupa prijateljstva Srbija – Francuska.

U radnoj poseti Francuskoj borave i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, šefica Kabineta predsednika Pokrajinske vlade Tatijana Đukanović i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

D.G.