Foto: AP

detalji prave razliku

NOVAKOVA PROMENA KOJA JE UNIŠTILA RAFU: Đoković je gubio od Nadala, a zatim uradio OVO i počeo da pobeđuje

Najbolji srpski teniser Novak Đoković polufinalni meč US opena protiv Keija Nišikorija igra posle duela između Nadala i Del Potra, koji je na programu od 22 časa po srednjeevropskom vremenu, a teniski stručnjak Kreg O'Šenesi ističe da je Novak promenio način igre kako bi krenuo da pobeđuje Nadala.

Tenis
> 16:14h

"Oni prolaze kroz raličite periode dominacije. Od 2005. do 2010. Rafa je bio dominantniji, ali je onda Novak početkom 2011. napravio jednu promenu i pobedio sedam uzastopnih mečeva, sve u finalima", rekao je O'Šenesi.

"Novaka je Rafa mnogo 'šetao' zbog bekhenda. Imao je najbolji forhend na svetu, a Novak, verovatno, najbolji bekhend. Ali, forhend je jači od bekhenda, tako da bi Rafa konsanto igrao sa mnogo spina i Novaka gurao unazad. Novak je napravio malu promenu tako što je više ulazio u teren, 'hvatao' bekhend u penjanju i slao ga niz liniju, te je Rafa odjednom igrao sve više i više bekhenda i stajao u đus polju igrajući više bekhenda nego forhenda", jasan je O'Šenesi.

Istorija je poznata – 52. spektakla u režiji Đokovića i Nadala, od kojih je Srbin dobio 27, a novi možemo da gledamo, ako obojica slave u polufinalu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: