Foto: FK Herta

javno pohvaljen u Nemačkoj

GRUJIĆ JE POSEBAN U Herti oduševljeni Srbinom: U njemu stvarno ima nečeg specijalnog (VIDEO)

Pal Dardai, trener Herte, istakao značaj Grujićeve igre za napredovanje njegove ekipe u ovoj sezoni.

Fudbal
> 12:31h

Pozajmljeno pojačanje iz Liverpula Marko Grujić nagoveštava dobre dane u Berlinu u dresu Herte. Trener Pal Dardai kaže za srpskog reprezentativca da u njemu ima nečeg posebnog.

- Kao defanzivni vezni igrač, on nije samo visok i okrenut golu. Njegova igra je direktna, izbacuje saigrače u prvi plan, a zna i da savršeno sačuva loptu. U njemu stvarno ima nečeg specijalnog - rekao je Dardai.

Herta sa Grujićem (22), Onredjom Dudom (23) i Arne Majerom ima najmlađi vezni red u Bundesligi. U pobedi nad Šalkeom Grujić je prednjačio u ofanzivnim akcijama, a dugim koracima uspevao je da zatvori svaku rupu u odbrani - tako su njegovu opisali mediji u Nemačkoj.

- Marko je učinio vezni red boljim, kao i svoje saigrače. Postoji velika razlika u odnosu na prošlu sezonu, jer sada imamo trojicu snažnih igrača, spremnih da rade jedan za drugoga - zaključio je Dardai.

Herta posle dva kola ima maksimalnih šest bodova kao Bajern i Volfsburg.

Tek ćete videti Markov šut

Mađarski stručnjak uverava navijače da od Srbina u narednim mečevima mogu da očekuju i golove. - Marko ima stvarno dobar udarac. Njegove lopte na treningu "propadaju" i završavaju tamo gde treba. Nadam se da će taj šut uskoro svi videti na jednoj utakmici - rekao je Dardai.

Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: