Foto: Twitter/Printscreen

jezivo prebijanje

TURISTI BRUTALNO PRETUČENI U SPLITU: Lomili im flaše o glavu, žene i deca vrištali IZ PETNIH ŽILA! Bilo je krvi NA SVE STRANE

Grupa Engleza juče je napadnuta na splitskoj plaži Ovčice.

Hrvatska
> 18:54h

"Bilo je strašno, žene i deca su vrištali u panici, bežali po plaži dok je ta ekipa, njih desetak mlatila te jadne Engleze koji su do tad mirno ležali uz more na plaži na Ovčicama", ispričao je jedan svedok.

"Pojma nemam zašto su ih napali, oni su tu ležali sigurno jedno dva sata, a onda sam čuo neko komešanje i kad sam okrenuo glavu, video sam grupu momaka u sivim i crnin majicama kako ih mlate. Jednom, malo debljem koji je imao neke tetovaže, razbili su o glavu flašu nekog piva koje su ti Englezi pili.

Posle oporavka od šoka, povikao sam im šta rade, uskočilo je još par ljudi s plaže vičući im da ih ostave na miru. Ovi napadači sve vreme nisu niti jednu jedinu reč rekli, nego su se samo okrenuli i otišli kao da ništa nije bilo", priča Splićanin.

Napad se dogodio juče popodne. Kaže da su napadnuti mladići bili stari oko 20-ak godina, da su jednom bila crvena leđa od udaraca, drugom da je nateklo oko, a najgore je prošao momak s tetovažama koji je od udarca bocom zaradio posekotinu na glavi.

"Bilo je krvi kao u priči, dvojica su uspela da pobegnu pa su isekli noge. Nikome nije jasno zašto su ih napali, pitali smo posle ovoga s tetovažom jel to oznaka nekog kluba ili šta, a on je samo rekao da nemaju veze s nikakvim navijačima, da je tu prvi put. Neko je zvao Hitnu pomoć i oni su došli pre policije", priča svedok.

Policija pokušava kroz kriminalističku obradu da utvrdi šta se tačno dogodilo na Ovčicama i da li u svemu ima elemenata prekršajnog ili krivičnog dela.

Policiju su o svemu obavestili iz bolnice gde je jedan 22-godišnji državljanin Velike Britanije dobio pomoć.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Printscreen Twitter/Ilustracija