Foto: Dado Đilas

burno pred novinarima

KRSTAJIĆ GRMEO NA KONFERENCIJI: Selektor BESAN posle meča sa Litvanijom!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je njegova ekipa večeras zasluženo pobedila Litvaniju i da su tri boda veliki podstrek, ali da ima mnogo stvari koje treba da se poprave.

Fudbal
> 10:07h

"Čestitam igračima na zasluženoj pobedi. Bilo je teško, kao što smo i očekivali jer smo bili favoriti, a Litvanija nije imala šta da izgubi. Ima još mnogo stvari koje treba da popravimo. Ova tri boda nam daju podstrek da već u ponedeljak pokažemo još sigurniju igru protiv Rumunije, gde neće biti nimalo lako", rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Vilnjusu.

Srbija je pobedom počela Ligu nacija, pošto je sa 1:0 bila bolja od Litvanije, golom Dušana Tadića iz penala.

"Prvo poluvreme smo igrali kako smo hteli, bilo je sasvim korektno. Drugo smo dobro počeli, ali nas je bez potrebe uhvatila nervoza. Litvanija je imala kontranapade i šanse, koje na svu sreću nije iskoristila. Poslednjih 25 minuta treba svima da nam bude za nauk", kazao je Krstajić.

On je istakao da neke stvari ne bi smele da se dešavaju, povodom nekoliko prilika Litvanije u finišu susreta.

"Malo nas je poremetio neiskorišćen drugi penal i u poslednjih 10 minuta smo pokazali nesigurnost, koju Srbija ne bi smela da pokazuje. Dešavale su se individualne greške, a protivnik je rizikovao. Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta i da ne žurimo kada vodimo", naveo je selektor.

Krstajić je naveo da situacije kod kontranapada u finišu susreta ne smeju da se dešavaju i da su pojedine individualne greške nedopustive.

"Super je to što smo bili dominantni, nije sporno. Ali dve situacije jedan na jedan su se desile u 85. i 90. minutu. Momci su pokazali želju, ali koncentracija... Šta mi znači bod u Litvaniji? Ništa. A, pričamo da smo favoriti. Bog nas je pogledao i to nam je nauk za sledeći put", rekao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će u drugom kolu Grupe četiri Lige "C" igrati protiv Rumunije u ponedeljak u Beogradu.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: