Foto: AP

NOLE IZBORIO JOŠ JEDNO FINALE

JAPANAC NIJE IMAO ŠANSE Đoković posle plasmana u finale US Opena: Ovaj turnir je čudan...

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Keijem Nišikorijem u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD da je počastvovan što se bavi ovim sportom i što se našao u još jednom finalu grend slem turnira.

Tenis
> 10:25h

"Počastvovan sam što igram ovaj sport i drago mi je što sam uspeo da dođem do još jednog finala. Uzbuđen sam zbog toga šta me čeka u nedelju. Siguran sam da će biti jako teško", rekao je Đoković posle meča u kojem Japanac pred naletima srpskog tenisera nije imao nikakve šanse.

Dobro se poznaju, igrali su već 18 puta, Đoković je dobio 14, uključujući i poslednja tri. Otud i kvota 1,40 na keca. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Đoković – Del Potro.

Đoković se plasirao u finale US Opena, pošto je u polufinalu sa 6:3, 6:4 i 6:2 pobedio Japanca Keija Nešikorija.

"Možda i jedna od važnijih stvari je bilo to da kontrolišem svoje emocije. Pre svega, mi smo svi ljudska bića i sa tim se treba izboriti. Iz svake situacije sam sticao iskustvo i vrlo važno je što sam iz svake izašao snažniji", dodao je on.

Srpski teniser će u finalu u nedelju igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra, iako su svi na početku turnira prognozirali da će Đoković u četvrtfinalu igrati protiv Rodžera Federera, a u eventualnom finalu protiv Nadala.

"Nadal i Federer su imena o kojima se stalno govori. Oni su uvek veliki favoriti zbog svega šta su postigli do sada. Ipak, ovaj turnir je čudan, možda danas nije bila tolika vlažnost, ali... Na žalost Rafaelu Nadalu se dogodilo to što se dogodilo, povredio se i to svakako nije lepo. S druge strane treba čestitati Del Potru, oporavio se od svih povreda koje je imao u prethodnim godinama... U poslednjih 14-15 meseci igra svoj najbolji tenis i on je oduvek bio jedan od onih igrača iz top 5", rekao je Đoković.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: