Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Svečanost ispred Skupština srbije

VUČIĆ NA PROMOCIJI OFICIRA VOJSKE SRBIJE: Od čuvanja svoje zemlje nema važnijeg zadatka! (FOTO)

Politika
> 11:07h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, da su budući oficiri odlučili da služe otadžbini i da svojim znanjem, veštinom i snagom svog morala i rodoljublja štite nezavisnost i slobodu Srbije.

"Od čuvanja svoje zemlje nema važnijeg zadatka. Vi sledite putokaze naših velikana, koji su, kroz burna istorijska vremena sa barjakom slobode, predvodili sprsku vojsku, ne pitajući kolika je snaga neprijatelja, jer su znali da ne može biti veća od njihove ljubavi prema slobodi i srpskoj otadžbini", rekao je Vučić na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Vučić je upitao kome su bile posvećene njihove misli kada su črvsto držali štit i visoko uzdizali mač i odgovorio: "Posvećene su nama, koji danas živimo u slobodnoj, voljenoj i poštovanoj Srbiji, a vi ste dragi kadeti, svojim izborom da budete pripadnici Vojske Srbije i zavetom da budete dostojni i ponosni naslednici časnih predaka, pokazali da su njihovi ideali živi i večni".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)