icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen/ Youtube

NIVO OPAO ZA METAR

HRVATI U PANICI! POSLE ZEMLJOTRESA REKA NESTAJE: Presušio glavni izvor pitke vode! (FOTO)

Posle snažnog zemljotresa koji je sinoć zatresao i celu Imotsku krajinu u Hrvatskoj, od ranih jutarnjih sati opada nivo reke Vrljike na njenim glavnim izvorištima sa kojih se pitkom vodom snabdeva 98 posto stanovištva Imotske krajine.

Objavljeno: 08.09.2018. 14:10h

 

Rano jutros nivo vode kod prve male brane bio je oko 68 centimetara niža od nivoa pre potresa, da bi već oko 9 sati bila za celi metar niža.


 

Ljudi su sa nevericom počeli da se okupljaju oko izvorišta komentarišući sa zebnjom tu pojavu i podseća da je isti slučaj zabeležen u maju 2004. godine kada se nakon zemljotresa reka za nekoliko sati povukla u utrobu zemlje.

"Reka se tada ubrzo 'vratila', ali ovoga puta prošlo je više od 10 sati, a nivo vode i dalje opada", javio je taj radio.

 

Hina podseća da je hrvatska Seizmološka služba zabeležila sinoć jak zemljotres s epicentrom u BiH, između Čitluka i Posušja, koji se u Hrvatskoj osetio na širem području od Sinja do Makarske.

 

Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra, zemljotres je registrovan sinoć u 22:35 sati oko tri kilometra severozapadno od Imotskog na dubini od dva kilometra.

 

Hina prenosi da je jačina potresa bila 3,7 stepeni Rihterove skale i da je dežurni seizmolog javio da se ne očekuju veće štete na objektima.

Zagrebački Jutarnji list navodi da se umereno jak potres osetio u velikom delu Dalmacije i da je prema prvim procenama Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) njegova jačina bila 4,3 stepena Rihtera, a epicentar na tri kilometra od Imotskog.

 

Navodi se da se podrhtavanje najjače osetilo širom Zagore, ali i na jadranskoj obali, posebno na potezu od Makarske do Splita.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!