Foto: Kurir

Poseta kosmetu

VUČIĆ NA BRANI GAZIVODE: Došao sam na Kosovo radi mira, stabilnosti i pokušaja da pravimo bolje odnose sa Albancima! (KURIR TV)

Politika
> 15:49h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je došao na Kosovo i Metohiji u cilju očuvanja mira, stabilnosti i pokušaja da za buduća vremena pravimo bolje odnose Srba i Albanaca.

- Ideja nam je da čuvamo mir, stabilnost, i da pokušamo da pravimo bolje odnose Srba i Albanaca. Bez Gazivoda nema ostanka ni opstanka na ovom području. Došao sam s porukom mira, ali i planovima i investicijama. Ovde u Zubinom Potoku obnovićemo Simpov pogon, da napravimo preradu voća i povrća i trebalo bi da napravimo pogon za preradu ribe, kažu da je ovde najbolji smuđ - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je ispred brane na jezeru Gazivode, gde je započeo dvodnevnu posetu srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, rekao da se na tom mestu najbolje može videti dubina i težina neslaganja Srba i Albanaca.

"Brana Gazivode, izgradjena 1981. godine, od ogromnog je značaja za Srbe i za Albance. Najveći deo Metohije dobija vodu odavde, kao i Priština tokom leta. Jezero je i za nas od ogromnog značaja jer bez Gazivoda nema opstanka ljudi u Ibarskom Kolašinu i Zubinom Potoku", kazao je Vučić.

On je dodao da je Srbija uložila skoro 128 miliona dinara u obnovu brane.

Gazivode i najavao da će do kraja septembra u te svrhe biti obezbedjeno još 12 miliona dinara.

Prethodno je predsednik Srbije obišao Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta u opštini Zubin Potok.

Vučić je dodao da je za tu opštinu na severu Kosova od presudnog značaja konačan završetak izgradnje vodovoda, za šta je, kako je rekao, država Srbija obezbedila izmedju sedam i osam miliona evra.

(Kurir.rs / Beta)