Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

intervju

ZVEZDIN ČOVEK OD ČELIKA Milan Pavkov: Hrvat Pongračić me podmuklo nagazio jer mi na terenu ništa nije mogao!

Centarfor Crvene zvezde prvi put otkrio kako se svađao s štoperom Salcburga i do detalja opisuje njihove duele pre incidenta koji je prelomio utakmicu i trasirao put crveno-belima u Ligu šampiona

Fudbal
> 16:59h

Milan Pavkov bio je jedan od junaka Crvene zvezde iz Salcburga. Tihi, nenametljivi i skromni momak iz Novog Sada, koji je onako vojvođanski i lalinski uvek raspoložen za dobru šalu i zezanje, posle te austrijske noći postao je miljenik navijača crveno-belih.

Hrabro je ulazio u duele, nije se plašio niti prezao od defanzivaca Salcburga. Preživeo je mučki start Hrvata Pongračića, posle kojeg je Zvezda ekspresno stigla do dva gola i Lige šampiona. Ne uživa u lovorikama slave, srećan je što je trener Vladan Milojević posle nekoliko dana pauze počeo s treninzima, kako bi što spremnije dočekao duele protiv Napolija, PSŽ i Liverpula.

Kako si doživeo utakmicu u Salcburgu s obzirom na to da si bio junak preokreta?

- Sad kad su se stvari slegle, u suštini, prelomni trenutak bio je incident kad me je Hrvat Pongračić nagazio dok sam ležao na zemlji. Tada se digla naša publika, žargonski rečeno podivljala, što je nama dalo krila. Podigao se ceo stadion, proradili su adrenalin i inat kod nas, ono naše srpsko, da se zainatimo i složimo kad nam je najteže. Tada se desio preokret - počeo je razgovor za Kurir Milan Pavkov.

Znači, to je tvoj utisak posle Salcburga?

- Znate šta, ko zasluži sreću, njega ona prati. Mislim da sam je ja zaslužio u Salcburgu!

Kako si video prljav start Pongračića na tebe, potez koji nije bio nimalo sportski?

- Pa... Iskoristio je momenat da mi se tako suprotstavi, jer mi ništa nije mogao. Ali nije mu pomoglo. Namera mu je bila da me povredi, jer se tokom utakmice trudio na sve načine da me provocira i nervira. Nisam mu ostajao dužan. Vređali smo se obostrano. Kad je video da nema rešenje protiv mene, onda se odlučio na onako prljav potez.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Da li je bilo čarki s njim i posle incidenta?

- Malo se smirio. Ne znam, možda se uplašio Nene Krstičića. (smeh) Posle sam se trudio da ga isprovociram kako bi dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali nije bio tako ratoboran kao ranije.

Kako gledaš na to što si dva puta krvario za Crvenu zvezdu, jednom u Salcburgu, drugi put u Novom Sadu?

- Ne žalim! Nijednog trenutka. Nije mi krivo. Takav je bio momenat. Imao sam toliko duela i skokova, nisam se štedeo, pa je bilo pitanje vremena kad će glava da mi strada. Ali nije mi prvi put, jer sam glavu razbijao i ranije.

Da li ti čalma na glavi donosi sreću?

- Moram još jednu utakmicu da odigram sa čalmom! Pa ako pobedimo, nastaviću da je nosim. (smeh) Ide hladnije vreme sada, dobro će mi doći. (smeh)

Koliko može Crvena zvezda u Ligi šampiona protiv Napolija, PSŽ i Liverpula?

- Grupa je izuzetno teška, ako ne i najteža u Ligi šampiona. Mi smo svi spremni, a uz to smo se i pojačali. Imamo vremena i za uigravanje. Znam da će svako od nas u Crvenoj zvezdi dati svoj maksimum, bez obzira na ime rivala protiv kog igramo. Želimo da napravimo što bolji rezultat. Ne bojimo se to da kažemo.

Kako gledaš na konkurenciju u napadu, vratio se Boaći, tu je i Stojiljković?

- U fudbalu je uvek bitno da imaš konkurenciju, da te vuče kako bi trenirao još više. Ja ću baš tako da se ponašam. Konkurencija je uvek zdrava i dobra.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Da li znaš da si posle utakmice u Salcburgu postao miljenik navijača?

- Primeti se. Iskreno, nisam zavisnik od društvenih mreža, ali mi drugari prenesu sve što vide vezano za mene. Na ulici mi prilaze ljudi i čestitaju mi. Meni to stvarno mnogo znači. Pozitivni komentari uvek prijaju i lepo ih je čuti.

Imao si tokom leta ponude iz Španije i Turske. Da li ti je drago što si ostao u Crvenoj zvezdi?

- Bile su ozbiljne ponude koje sam mogao da prihvatim. Čekao sam jer sam želeo šansu u Zvezdi. Na kraju, to se i desilo. Mislim da je ovako najbolje i za mene i za Crvenu zvezdu. Svaki igrač mašta o Ligi šampiona, da igra, nadam se da će mi se to i ostvariti. Srećan sam mnogo zbog svoje odluke.

Šta ti kažu saigrači, čini se da te mnogo više cene posle Salcburga?

- Meni prija popularnost u svlačionici. (smeh) Šalu na stranu, Crvena zvezda je jedna složna ekipa momaka. Dobro se slažemo, zbijamo šale jedni na račun drugih i s nama je uvek zanimljivo.

Šta navijači Crvene zvezde mogu da očekuju od Milana Pavkova u nastavku sezone?

- Ono što sigurno mogu da obećam jeste da ću se truditi i davati maksimum kao i dosad. Golovi su moja opsesija, želim što više da ih sručim u mrežu protivnika.

Nadimak

Srpski Hari Kejn

Kako ti prija nadimak srpski Hari Kejn? - Prija, naravno. Lepo je kad te porede s boljim od tebe. Hari Kejn i ja smo istih godina. On je stvarno dominantan napadač, konstantan i ozbiljan špic u Premijer ligi, koja je vrlo teška i zahtevna.

Nacionalni tim

Srbija je moj san

Da li razmišljaš o reprezentaciji? - Trenutno ne! Voleo bih da zaigram za Srbiju, to je san svakog fudbalera - da se bori za svoju naciju i nosi grb Srbije. Još nije pravi trenutak, moram još mnogo da radim i pokažem daleko više kako bih zaslužio poziv.

Neće da se menja

Skromnost je vrlina

Može li tvoja skromnost da smeta u karijeri? - Ne znam. (smeh) Do sada mi nije smetala. To sam ja, Milan Pavkov - iskren je Zvezdin napadač.

24 godine ima Zvezdin centarfor 193 centimetra je visok napada~ 3 gola je dao ove sezone

Kurir sport/ Aleksandar Radonić

Foto Kurir