Foto: Starsport©

Voždovac napravio posao

TRANSFER BOMBA: Mladi Stuparević u Votfordu za 3 miliona evra!

Jedan od najtalentovanijih mladih srpskih fudbalera Filip Stuparević karijeru nastavlja u Premijer ligi Engleske

Fudbal
> 13:09h

Talentovani napadač Voždovca Filip Stuparević prodat je Votfordu za tri miliona evra! Momak koji je 30. avgusta napunio 18 godina i koji je debitovao za mladu reprezentaciju Srbije protiv Makedonije (2:1) ostvario je transfer u najmoćniju i najkvalitetniju ligu na svetu. Prelazak će biti realizovan 1. januara 2019. godine, odnosno kada počne zimski prelazni rok.

Međutim, još nije poznato hoće li Filip Stuparević zaigrati u Premijer ligi, ili će ga Votford ustupiti Udinezeu, tako da bi mogao da debituje u Seriji A. Oba kluba su u vlasništvu bogate italijanske porodice Poco. Otac Đampaolo drži Udineze, a sin Đino Votford. Do sada su često razmenjivali fudbalere.

Član Udinezea prošle zime postao je još jedan mladi reprezentativac Srbije Petar Mićin koji je ovog leta zvanično otišao u Italiju, iako su crno-beli iz Udina u decembru prošle godine za njega platili dva miliona evra Čukaričkom.

Filip Stuparević prošao je omladinsku školu Rada, a široj javnosti postao je poznat kada je pre dve godine, sa nepunih 16 godina, debitovao za prvi tim Voždovca protiv Spartaka i postao najmlađi fudbaler koji je igrao u Super ligi Srbije. Voždovac je odradio izuzetan transfer, jer je Filip Stuparević ušao u poslednju godinu ugovora. Debitovao je za Voždovac sa 16 godina, a sa 17 je dao gol Partizanu. Radi se o snažnom i mladom napadaču, pred kojim je lepa budućnost.

Direktni prelasci iz Srbije u Englesku

Stefan Savić Partizan - M. siti 12 miliona evra

Marko Grujić C. zvezda - Liverpul 7 miliona evra

Zoran Tošić Partizan - M. junajted 7 miliona evra

Luka i Ivan Ilić C. zvezda - M. siti 5,5 miliona evra

Radosav Petrović Partizan - Blekburn 3,3 miliona evra

Vanja Milinković Savić Vojvodina - M. junajted 1,75 miliona evra

Danilo Pantić Partizan - Čelsi slobodan

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: