Foto: KK Sloboda Užice

neočekivano

SLOBODA ODGOVORILA NA OPTUŽBE ANĐIĆA: Dali smo kapitenu sve što je želeo, ali on je odjednom promenio odluku!

Nakon izjave bivšeg kapitena Slobode Branka Anđića koja je podigla veliku prašnu u javnosti, stiglo je i saopštenje za medije Upravnog odbora KK Sloboda“ Užice, koje prenosimo u celosti.

Košarka
> 18:02h

Saopštenje KK Sloboda prenosimo u celosti:

Upravni odbor KK „Sloboda“ Užice, povodom objavljenog članka na portalu Užice – Oglasna tabla, u kome je Branko Andjić, bivši igrač ovog kluba, izneo niz neistina, izdaje sledeće saopštenje za javnost:

Upravni odbor KK Sloboda“ Užice nikada nije poricao zasluge Branka Andjića, ali na bazi zasluga ne može se živeti. Isto tako, ne treba zaboraviti ni zasluge kluba za sadašnji status Branka Andjića, kao zaposlenog na Gradskom bazenu, kao i pomoć istom za rešavanje njegovih životnih pitanja (adaptacija stana).

Nije tačno da ga niko iz kluba nije pozvao da razgovara sa njim o njegovom angažmanu u klubu. Naprotiv, UO kluba ponudio mu je da, iako nema licencu za to, preuzme mesto trenera pionirske selekcije, i da mu klub pomogne u edukaciji za trenersku licencu. Andjić je prvobitno prihvatio ponudu kluba, da bi posle mesec dana odbio iz samo njemu znanih razloga. Tek tada izrazio je želju da igra sledeću sezonu, što objekivno nije bio u mogućnosti, jer je klub sada u rangu koji zahteva maksimanlno profesionalno angažovanje (dva treninga dnevno, što Andjić zbog svojih obaveza nije ispunjavao u poslednje dve godine).

Takodje, i pomentim mladjim igračima bilo je ponudjeno da budu deo tima i u trenažnom procesu se izbore za mesto medju prvih 12. Isto tako, javost treba da zna da su pomenti igrači, koji su otišli, završili su u nižem rangu takmičenja, u odnosu na rang koji su igrali u prošloj sezoni.

Upravni odbor kluba ovim saopštenjem stavlja tačku na bilo kakvu dalju polemiku i neće se više oglašavati povodom ovog dogadjaja.''

Sada očekujemo izjavu bivšeg kapitena i legende Slobode Branka Anđića koji sigurno neće ostati imun na ove optužbe.

Kurir sport

Foto: KK Sloboda Užice

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: