icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen

UKRSTILI STAVOVE

NEZAPAMĆENA SVAĐA U STUDIJU ZBOG RATKA MLADIĆA: Voditelj i Milan St Protić vikali jedan na drugog! A onda je istoričar OTKRIO SVE ŠTO ZNA O RUSIMA I TITU!

Objavljeno: 08.09.2018. 22:04h

 

Milan St. Protić, istoričar i bivši ambasador, dva sata je žestoko ukrštao stavove sa voditeljem Miodragom Zarkovićem po svim važnijim pitanjima srpske današnjice.Od Kosova i Metohije, preko devedesetih i Miloševića, pa do Haga i Ratka Mladića, nije bilo teme oko koje se nisu glasno sukobili.

 

Najžešći trenutak rasprave je bio u trenutku kada se razgovaralo o događajima u Srebrenici u julu 1995. godine i odnosu prema Haškom tribunalu zbog čega su oba učesnika rasprave vikali onom drugom da treba da ga bude sramota zbog stavova koje iznosi.

 

"Kako vas nije sramota to da kažete?" – vikao je Zarković na Protića koji je rekao da svi vojnici VRS koji su preživali rat u BiH treba da se osećaju krivi.

 

"Kako vas nije sramota da ne mislite o onih 18.000 koji su izginuli. Sram vas bilo! uzvratio je Protić.


Protić nije izbegao da spomene i Slobodana Miloševića za koga je rekao:

 

"Niko u srpskoj istoriji nije naneo veće zlo srpskom narodu od Slobodana Miloševića".

 

A onda je u jednom trenutku otkrio i sve ono što zna o Josipu Brozu Titu.

 

"Rusija je dovela na vlast Tita 1944. Tita su na vlast doveli Rusi. Te godine je Crvena armija ušla u Srbiju i Beograd. U tom momentu, pred 20. oktobar 1944. godine Tito se nalazio u Moskvi. Jer je posle Visa prebačen u Moskvu pošto se uplašio da će izgubiti glavu nije se vraćao više u Beograd. I tako je bilo sve dok ruskim vojnim avionom u oslobođeni Beograd koji drži Crvena armija.

I sve do 1948. godine i razlaza sa Staljinom kada je Staljin rekao "ne" Titu, a ne onako kako nas uče u školi (da je Tito rekao "ne" Staljinu) Josip Broz je bio direktno ruski čovek", rekao je Protić.

 

On je istakao da razgovori Tita sa Čerčilom u Napulju 1944 godine nemaju svedoka.

 

"U Čerčilovim memoarima nema ni jedne reči o tome, jer je glavni Čerčilov čovek za vreme rata to izbacio iz memoara. Vrlo je moguće da je tokomk tih razgovora Čerčil rekao Titu - Znam da si njihov čovek ali ako jednog dana dođeš u problem sa njima, znaš koji je moj broj telefona", rekao je Protić i potom upitao:

 

"Zašto Rusi i dalje čuvaju Titov dosije? Zašto ga niko do sada nije video?"

Kurir.rs/Foto: Youtube

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!