Foto: EPA/JASON SZENES

SKANDAL KOJI JE OBELEŽIO VELIKO FINALE

SERENA, LAŽLJIVICE JEDNA! Klela se da nije prekršila pravila, a onda je trener otkrio ISTINU! (VIDEO)

Trener američke teniserke Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, priznao je da je davao savete svojoj igračici tokom meča.

Tenis
> 17:55h

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je titulu na US Openu, pošto je u finalu ubeljivo savladala favorizovanu Serenu Vilijams sa 6:2, 6:4. Meč je obeležilo skandalozno ponašanje Amerikanke.

Amerikanka je u drugom setu prilikom komunikacije sa svojim trenerom, koja je zabranjena na turniru, opomenuta od strane glavnog sudije Karlosa Ramosa.

Serena je tvrdila kako je to bila sudijska greška i da je bez razloga opomenuta, a onda je usledila nova opomena i kazna za Serenu. Posle izgubljenog poena i brejka za Osaku, Serena je od besa polomila reket, a sudija ju je po poravilima turnira kaznio sa jednim izgubljenim poenom. Amerikanka je poludela u tom momentu. Prišla je sudiji i počela da se svađa. Vikala je Vilijamsova iz sveg glasa, a onda je arbitra nazvala lopovom zbog uzetog poena.

Kada je svima delovalo da se situacija smirila, Serena nije mogla da se zaustavi. Igra se nastavila, Serena je osvojila gem na svoj servis, a onda je usledilo novo vređanje od strane Amerikanke. Arbitar Ramos više nije mogao da je sluša i odlučio je rigorozno da je kazni - jednim poklon gemom za Japanku. Serena je odmah zatražila da razgovara sa supervizorom, ali to nije imalo efetka.

Nakon meča, Muratoglu je objasnio šta se zaista desilo.

"Bio je "koučing", ali mislim da nije gledala u mene. Trener Osake sve vreme je to radio, svi to rade tokom 100 odsto vremena dok traje meč. Mislim da velika stvar nije ni razbijanje reketa. Od tada se mučila da se vrati. Zvezda meča još jednom je bio sudija u stolici", razočaran je trener američke teniserke.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: