Foto: Kurir TV

poseta predsednika kosovu

KPS TVRDI DA NIKO NEĆE SPREČITI VUČIĆA DA PRIČA U MITROVICI: Sve je mirno, jedinice su na terenu

Politika
> 12:42h

U KPS za sever Kosova i Metohije kažu da nemaju nikakvih informacija koje bi ukazivale na to da će neko pokušati da omete ili spreči miting u Kosovskoj Mitrovici, na kojem će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako za Tanjug kaže zamenik regionalnog komandira kosovske policije Besim Hoti, na severu Kosova je sve mirno, jedicine su na terenu.

Građanima poručuje da nemaju razloga za brigu i da je sve pod kontrolom i stanje normalno.

Na pitanje da li imaju nekih naznaka ili informacija, koje se mogu naći u pojedinim medijima, da će neko pokušati da spreči ili omete skup u severnoj Kosovskoj Mitrovici Hoti kaže da nikakvih informacija koje bi vodila takvom sledu dogadaja nemaju.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani izjavio je da će kosovska policija preduzeti sve mere i radnje u skladu sa zakonima i odlukama državnih instucija kosova i da se to odnosi i na posetu predsednika Srbije Aeksandra Vučića Kosovu.

Keljani je potvrdio agenciji Beta da je kosovska policija upozorila predsednika Vučića da je njegova poseta selu Banje sa bezbednosnog aspekta problematična i da oni ne mogu garantovati bezbednost.

Prištinski mediji javljaju da pripadnici policije Kosova nisu dozvolili predsedniku Vučiću da poseti selo Banje u Drenici. Prethodno je premijer Kosova Ramuš Haradinaj doneo odluku da se onemogući poseta predsednika Vučića selu Banje.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: