icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Beta/Medija centar

DRAGIŠIĆ: Blokade su pokušaj da se parira uspešnoj poseti i porukama mira

Objavljeno: 09.09.2018. 11:53h

 

BEOGRAD - Profesor na Fakultetu bezbednosti u Beogradu Zoran Dragišić ocenio je da su današnje blokade na Kosovu pokušaj da se parira uspešnoj poseti i svim porukama koje je tokom jučerašnjeg dana Srbima poslao predsednik Aleksandar Vučić.


 

"Sve ovo deluje tragikomično i ovo je jadan pokušaj da se parira svim porukama koje je juče poslao Vučić. Juče smo među Srbima videli dobru atmosferu, okrenutost budućnosti, razgovaralo se o bankarskim garancijama i investicijama. Odgovor na to je paljenje guma. Kao da sa jedne strane imate laptop, a s druge kamenu sekiru", rekao je Dragišić za tv Pink.

 

Kako je istakao, sve ovo što se dešava pokazuje i da je problem što u pregovorima Beograda i Prištine ne može da se računa na albansku stranu.

"Srpska strana je jasna u svojoj politici i sa liderom koji ima ogromnu podršku građana Srbije i ima mogucnost da ono što se dogovori sprovede u delo. Među kosovskim Albancima nemamo političare, oni su maskirne uniforme zamenili odelima, a kalašnjikove kompjuterima i sada glume političare", ocenio je Dragišić.

 

Sa albanske strane nedostaje politička ozbiljnost da bi se ušlo u pregovore, smatra Dragišić.

 

Kako je naveo, sve ovo ukazuje na "panične, nervozne reakcije Ramuša Haradinaja u pokušaju da se vrati", jer je, ističe, očigledno da mu Hašim Tači preuzima palicu.

 

"Vučić je mnogo viša liga od njih i oni su svesni da ne mogu da mu pariraju. Ovo što se dešava je protivno bilo kakvoj logici, i ovakve akcije diskvalifkuju apsolutno one koji ovo rade", zaključio je Dragišić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!