Foto: Zorana Jevtić

podrška predsedniku

PREMIJERKA OŠTRO KRITIKOVALA DANAŠNJE INCIDENTE NA KOSOVU: Albanci sa KiM nepredvidivi i ne poštuju dogovore

Politika
> 13:40h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da događaji na KiM, kod mesta Banje, gde je onemogućena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokazuju svu kompleksnost i osetljivost situacije na KiM, kao i to da su predstavnici Albanaca na KiM neozbiljni, neodgovorni, nepredvidi i ne poštuju dogovore.

Brnabić je u telefonskom uključenju za TV Pink rekla da prati situaciju zajedno sa svojim timom i da su "u pripravnosti".

"Ovo što se dogodilo pokazuje kompleksnost i osetljivost situacije na KiM i potvrđuje navode da su politički predstavnici Albanca na KiM nepouzdani i nespremni da ispune dogovore", rekla je Brnabić i dodala da je ovo što se dogodilo još neverovatnije ako vidite kakve je poruke slao predsednik Vučić.

Ona je ukazala da je Vučić poslao samo poruke mira i stabilnosti i budućnosti i za Srbe i za Albance.

"Jutros je ponovo pokazao neverovatno strpljenje koje ga krasi kako bi pokušali da dođemo do dugoročnog dogovora", istakla je premijerka.

Ona je ocenila da je očigledno da albanskim političarima stabilnost nije u interesu.

"Oni su karijeru izgradili u ratu i ne znaju da se ponašaju u miru", ocenila je i istakla da će Srbija nastaviti da poziva na mir i stabilnost.

"Bićemo uz predsednika, kao Vlada ćemo biti tu za Srbe sa KiM, ulagati i pomagati, ali i štiti ako treba", poručila je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: