Foto: Print Screen

Herojski gol za Komore

KAKAV CAR! Zvezdin BIG BEN šokirao Klajverta i Sedorfa! (VIDEO)

Čovek zvani uspeh! Gde god se pojavi, tu postaje heroj! El Fardu Ben doveo je svoja Komorska Ostrva do jednog od najvećih rezultata u istoriji - remija (1:1) protiv velikog Kameruna!

Fudbal
> 16:21h

Zvezdin najbolji fudbaler u centru je pažnje u svojoj zemlji. Mala Komorska Ostrva osvojila su veliki bod u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, a strelac gola u tom podvigu bio je upravo Ben. Kakvo je to samo slavlje bilo posle gola sjajnog fudbalera...

Radost fudbalera Komora graniči se sa slavljem navijača Zvezde posle plasmana u Ligu šampiona. Stadion je eksplodirao, Ben je potrčao navijačima u zagrljaj, na kraju su ga jedva pustili nazad na teren.

Nažalost, u samom finišu meča Kameron je sprečio senzaciju i došao do remija.

Moćna afrička selekcija koju sa klupe predvodi tandem legendi Sejdorf - Klajvert nije imala rešenja za Zvezdinog asa koji je dominirao terenom! Holandski asovi na kraju su morali da pruže ruku Benu.

Komorska Ostrva posle dva kola u kvalifikacijama za Afrički kup nacija imaju jedan bod. Sledeći meč igraju 10. oktobra, kad gostuju u Maroku.

Šutneš loptu, ode u okean

Koliko je za Komore veliki uspeh remi protiv Kameruna najbolje se vidi iz podatka da u ovoj maloj ostrvskoj državi živi tek 700.000 ljudi. Na mapi je Komorska Ostrva teško pronaći, tek kad se dobro zumira... Nalaze se između Madagaskara sa jedne i Mozambika i Tanzanije sa druge strane. Sastoje se iz tri mala ostrva koju su gusto naseljena. Malo jače šutneš loptu i proguta je okean. Šteta što ne progutaše Komori moćni Kamerun, koji ima 40 puta više stanovnika!

Kurir sport / M. Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: