Foto: Profimedia

SUSPENDOVAN NA DVE TRKE

BURA SE NE STIŠAVA: Vozač Honde traži doživotnu suspenziju za motociklistu koji je pritisnuo kočnicu rivalu tokom trke (VIDEO)

Vozač Honde u Moto GP šampionatu Kal Kračlou rekao je da bi Italijanu Romanu Fenatiju trebalo doživotno zabraniti da se takmiči, nakon što je tokom trke Moto2 za Veliku nagradu San Marina pokušao da pritisne kočnicu na motociklu protivnika.

Ostali sportovi
> 22:02h

Fenati je isključen iz trke u Misanu pošto je po izlasku iz krivine pokušao da pritisne kočnicu na motoru sunarodnika Stefana Mancija.

Manci je na kratko izgubio ravnotežu, ali je nastavio trku, da bi nekoliko krugova pre kraja odustao.

"Fenati nikada više ne bi trebalo da se trka na motociklu. To ne smeš da uradiš drugom motociklisti. Svi već dovoljno rizikujemo svoje živote. Trebalo je da se vrati u garažu, pa da ga njegov tim odmah izbaci", rekao je Kračlou, vozač u Moto GP šampionatu.

Fenati je napravio incident, nakon što je Manci pokušao da ga obidje, nekoliko krugova ranije.

"Imali smo kontakt dve krivine pre toga, ali ništa što bi opravdalo njegovu reakciju. Njegov postupak govori sve", rekao je Manci.

Fenati je suspendovan na dve trke zbog neodgovorne vožnje.

"Ne bih da me neko shvati pogrešno, i ja nekad mogu da budem usijana glava, takodje to mogu i drugi. Ali, Fenati ima ozbiljan problem. Ne možeš da voziš pored nekoga, a onda da ga zgrabiš za kočnicu, da je držao samo jednu sekundu duže, Manci bi pao sa motora. Nadam se da će ga njegova ekipa kazniti. Ako ga zadrže, onda su aposlutno glupi", naveo je Kračlou, koji je danas u Misanu osvojio treće mesto u kraljevskoj klasi.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: