Foto: EPA/IAN LANGSDON

GALSKI PETLOVI TRIJUMFOVALI

ŽIRU PREKINUO POST, POSTIGAO STRAŠAN GOL! Francuska savladala Holandiju u Ligi nacija (VIDEO)

Fudbaleri Francuske pobedili su u Parizu Holandiju sa 2:1, u utakmici drugog kola Lige A, u grupi jedan, u Ligi nacija.

Fudbal

Aktuelni svetski šampion poveo je u 14. minutu golom Kilijana Mbapea, a izjednačio je Rajan Babel u 67. minutu. Pobedu domaćima doneo je Olivije Žiru u 75. minutu.

Francuska je tako ostvarila prvu pobedu u takmičenju, posle remija (0:0) sa Nemačkom u prvom kolu i prva je na tabeli sa četiri boda. Nemačka i Holandija odigrale su po jedan meč.

U Ligi B Ukrajina je u Lavovu pobedila Slovačku golom Andrija Jarmolenka u 80. minutu iz jedanaesterca.

Ukrajina je prva u grupi jedan sa svih šest bodova. Češka i Slovačka odigrale su po jednu utakmicu i nisu osvojile nijedan bod.

Danska je kao domaćin pobedila Vels sa 2:0, u grupi četiri u Ligi B, golovima Kristijana Eriksena, u 32. i 63. minutu iz penala.

Danska ima tri boda na prvom mestu iz jednog meča, a Vels je drugi sa takođe tri boda, ali iz dve utakmice. Irska je odigrala jedan meč i bez bodova je.

U Ligi C Bugarska je u grupi tri na svom terenu pobedila Norvešku sa 1:0, dok je Kipar dobio Sloveniju sa 2:1.

U Ligi D Gruzija je u grupi jedan kao domaćin pobedila Letoniju sa 1:0. U grupi četiri Makedonija je u Skoplju bila bolja od Jermenije sa 2:0, a Lihtenštajn je istim rezultatom kao domaćin pobedio Gibraltar.

Takmičenje u Ligi nacija nastavlja se u ponedeljak, a Srbija će na stadionu Partizana igrati protiv Rumunije, u drugom kolu grupe četiri u Ligi C.

kurir.rs / Beta