Foto: Dado Đilas

stanje na putevima

VOZAČI, PRILAGODITE BRZINU: Teretnjaci na Batrovcima čekaju i po dva sata

Društvo

BEOGRAD - Teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Batrovci čekaju oko dva sata, a na prelazu Šid i Kelebija oko sat, saopštio je jutros AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

AMSS napominje da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Saobraćaj na putevima u Srbiji je jutros umerenog intenziteta, dok se nešto veći broj vozila može očekivati na ulicama unutar većih gradskih sredina.

Metereolozi za danas prognoziraju povoljne vremenske prilike, pa će vozače pratiti suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, ali ipak i pored pogodnih uslova za vožnju savetuje se veći oprez za volanom, najviše usled radova na mnogobrojnim deonicama.

Od danas do srede, u periodu od 7 do 16 časova, izvodiće se radovi na mašinskom krpljenju udarnih rupa, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja ,,Horgoš" - petlja "Subotica sever", u smeru Horgoš-Novi Sad.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će biti preusmeren sa srednje (vozne) saobraćajne trake na preticajnu saobraćajnu traku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas, ilustracija)