Foto: Printscreen Facebook/RTRS

konferencija za medije

MINISTAR POLICIJE SRPSKE POTVRDIO: Napadač na novinara Vladimira Kovačevića je uhapšen i brani se ćutanjem! (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je da je uhapšen jedan od napadača na novinara BN TV Vladimira Kovačevića i da se brani ćutanjem.

Bosna i Hercegovina
> 11:25h

Lukač je na vanrednoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i direktor Policije Srpske Darko Ćulim i načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević, istakao da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da je Kovačević prepoznao kao jednog od napadača.

"Za drugom osobom se intenzivno traga. Ovde nema političke pozadine što se tiče vlasti u RS-u. Nikome nije palo napamet da naručuje napad na novinare. Tužilaštvo je ovaj napad kvalifikovalo kao pokušaj ubistva", rekao je ministar Lukač.

Dodao je da MUP RS-a neće tolerisati da se novinari napadaju verbalno ili fizički. On je rekao da se nakon izbora mora raditi na zaštiti novinara posebno u delu da se napadi na novinare tretiraju kao napadi na službena lica. Pozvao je sve novinare u RS-u da prijave ukoliko im neko preti.

Na pitanje novinara da li je poznat motiv napada ako već tvrdi da ne postoji politička pozadina, Lukač je odgovorio kako detalje ne može iznositi u javnost.

"Rekao sam da nema veze s vlasti u RS-u, a videćemo da li ima veze s drugim političarima iz RS-a", kazao je Lukač.

Ministar Lukač je naglasio da u ovom slučaju nema politiičke pozadine.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Printscreen Facebook/RTRS