Foto: EPA/JASON SZENES, EPA/JUSTIN LANE

veleobrt

VIŠE NIJE MOGAO DA ĆUTI: Novak progovorio o sukobu Serene sa sudijom! OVO od Đokovića niko nije očekivao!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković smatra da sudija Karlos Ramos nije trebalo da kazni Serenu Vilijams u finalu US Opena, već da je morao da sagleda kompletnu situaciju i uzme u obzir povećane emocije Amerikanke.

Tenis
> 16:04h

"Mislim da sudija nije morao da ide sa Serenom do krajnjih granica, pogotovo što je gren slem finale. Postoji debata, ali mislim da je taj detalj promenio tok meča i da je bio nepotreban. Emocije su normalna stvar i izražene su kada se borite za titulu na gren slemu", rekao je Đoković, a prenosi "USA Today".

Vilijams je posle kazne zbog "koučinga" sudiji Ramosu rekla da je "lopov", posle čega joj je oduzet i gem, što je bio jedan od prelomnih trenutaka meča.

"Volim Serenu, saosećam se sa njom. Teško je i sudiji da se sa stolice vidi sve. Svi su bili u nezgodnoj situaciji, bilo je mnogo emocija, Serena je plakala, kao i Naomi. Bilo je baš teško", istakao je srpski as.

Djoković nije želeo da se upušta u polemiku oko navoda da se različiti standardni primenjuju za muškarce u odnosu na žene.

"Serena inspiriše sve, posvećena je sportu... Ipak, kao što je rekla, Osaka zaslužuju da ima svoj trenetak", zaključio je Novak.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: