Foto: Beta, Dragan Gojić

reagovanje

ĐURIĆ OSUDIO ZADRŽAVANJE GUJONA NA PUNKTU MERDARE: Ovo je suluda odluka! Pojedine strukture u Prištini ne znaju za humanost

Politika

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je danas, kako je naveo, zadržavanje francuskog humanitarca Arnoa Gujona na administrativnom punktu Merdare.

"Jedini greh Gujona je to što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare je upravo dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini", naveo je Đurić.

On je ocenio da je Priština, time što je Gujonu zabranila slobodno kretanje Kosovom i obavljanje filantropskog rada, pogazila elementarna načela humanosti na kojima počiva civilizovan svet.

"Albanskom narodu nije strana humanost, međutim pojedine zločinačke strukture u Prištini ne znaju za humanost, ili barem misle da Srbi imaju manja prava od ostalih ljudskih bića", ocenio je Đurić.

On je dodao da "suluda" odluka da se Gujonu praktično zabrani rad "potpuno razotkriva šovinističku prirodu dela vladajućih struktura u Prištini" i dodao da međunarodna zajednica mora da bude upozorena, jer sledeći korak može biti "zatvaranje Srba u geta i njihovo formalno stavljanje u rang bića drugog reda".

Kako prenose mediji, kosovska policija danas je na administrativnom punktu Merdare zadržala Gujona i dvojicu aktivista humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", uz obrazloženje da nemaju dozvolu za posetu Kosovu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta, Dragan Gojić)