Foto: beta, Printscreen Facebook

optužen za pokušaj ubistva

BOKSER UHAPŠEN ZBOG PREBIJANJA NOVINARA BN TV : Pretučeni Vladimir Kovačević prepoznao Marka Čolića! Fajter radi i kao izbacivač! (FOTO)

Marko Čolić iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je 26. avgusta učestvovao u fizičkom napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Bosna i Hercegovina
> 15:39h

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je na vanrednoj konferenciji potvrdio da je policija uhapsila muškarca M.Č, dok se za drugim napadačem na Kovačevića intenzivno traga.

foto: Facebook / Marko Čolić

On je kazao da je Kovačević prepoznao Čolića.

"Nema političke pozadine u ovom slučaju", rekao je Lukač, dodavši da "vlast u RS nema nikakve veze sa napadom na novinara".

On je naveo da će se utvrditi da li uhapšeni ima veze s nekim drugim političarom ili nekom drugom osobom. Ministar policije je rekao da je na tužilaštvu da preduzme dalje mere u rasvetljavanju tog slučaja.

Direktor policije RS Darko Ćulum rekao je da se uhapšeni brani ćutanjem, a da policija zna i ime drugog potencijalnog osumnjičenog za napad na novinara.

foto: RTRS

Kovačevića su 26. avgusta ispred zgrade u kojoj stanuje napale dve osobe, nanevši mu teške telesne povrede. Tužilaštvo je taj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

Banjalučki mediji su objavili da je Marko Čolić bokser i član je Kluba borilačkih veština Hektor iz Laktaša.

Na Fejsbuk profilu mu piše da je zaposlen u klinici Zotović, a radi i kao izbacivač u kafeu Balkan u Banjaluci. Prvi čovek Hektora je Predrag Stanković, sin Bude Stankovića, banjalučkog tajkuna i kuma predsednika RS Milorada Dodika, naveli su banjalučki mediji.

Kurir.rs / Beta

Foto: Facebook / Marko Čolić; Beta