Foto: Privatna Arhiva

neverovatna priča

KAKO SE IGRAČ LIVEPRULA SPREMA ZA ZVEZDU: Prvo usisa kuću, a onda krene na Enfild!

Desni bek engleskog kluba Trent Aleksander-Arnold, iako zarađuje 45.000 funti nedeljno, živi s roditeljima, pa i dalje obavlja kućne poslove

Fudbal

Desni bek Liverpula Trent Aleksander-Arnold ima zanimljiv ritual pred utakmice svog kluba. Standardni prvotimac crvenih pred svaki meč usisivačem očisti kuću, a onda se uputi na Enfild. Ništa tu nije čudno s obzirom na to da ovaj 19-godišnjak, i pored velikog novca koji zarađuje, živi s majkom, ocem i braćom.

Crvena zvezda u Ligi šampiona igra protiv Liverpula u Engleskoj 24. oktobra. To znači da će Trent i tada obaviti svoj mali ritual kućnih poslova. Iako zarađuje 45.000 evra nedeljno, mladi desni bek ne želi da se osamostali.

- I dalje živim s mamom i tatom. Ne razmišljam o tome da se preselim. To može da pričeka. Svi u porodici imamo svoje kućne dužnosti, tako i ja. Moje je usisavanje. Nisam najsrećniji, ali bolje to nego da perem sudove - otkrio je Trent Aleksander-Arnold i dodao:

- Mama i tata su uvek znali da je moj san da budem fudbaler. Podržavali su me, ali i upozoravali da svega dva procenta dečaka postanu profesionalci. Zato sam završio srednju školu i diplomirao. Ako ne uspem u Liverpulu, mogu da završim fakultet.

foto: Privatna Arhiva

Mladi fudbaler nije otkrio ko pere sudove, da li njegov četiri godine stariji brat Tajler ili tri godine mlađi Marsel. Trent Aleksander-Arnold rođen je u predgrađu Liverpula koje se zove Zapadni Derbi, prošao je sve kategorije čuvene omladinske škole u Kirkbiju u kojoj je od svoje šeste godine. U prvi tim ga je stavio bivši trener Brendan Rodžers na prijateljskoj utakmici protiv Svindona (1:0) pre dve godine, kada je imao samo 17 leta.

Postao uzor klincima

Idoli Karager i Džerard

Trent Aleksander-Arnold kaže da su njegovi junaci iz detinjstva bili Stiven Džerard i Džejmi Karager, bivši asovi Liverpula. Kao dečak od devet godina slikao se s Karagerom. - Moji heroji bili su Liverpul i Džejmi Karager. Uopšte nisam razmišljao da igram za Bajern, samo sam hteo da budem igrač Liverpula. Teško mi je da zamislim da deca danas gledaju mene kao što sam ja gledao u Karagera i Džerarda, ali možda je tako. Nadam se da sam dobar uzor - rekao je mladi fudbaler.

66 broj je na dresu koji nosi 14 godina je u klubu 30 utakmica odigrao za Liverpul

Kurir sport/A. Radonić

Privatna Arhiva