Foto: Tanjug/AP/Adam Hunger

podrška iz prvog reda!

KO JE NAJBOGATIJA SRPKINJA U LOŽI ĐOKOVIĆA? Ubavka Mitić ima imperiju od 2 MILIJARDE DOLARA, a među prvima je čestitala Novaku na pobedi! (FOTO)

Tenis
> 17:52h

Srpski sportski as Novak Đoković ponovo je na stazama slave posle osvajanja svog trećeg trofeja na U.S. Openu.

I dok sportska javnost kalkuliše kada bi “najslavniji srpski sin” mogao da se vrati na teniski vrh, poznavaoci biznisa pitaju se otkud u Novakovoj loži najbogatija Srpkinja.

Reč je o Ubavki Mitić, odnosno Rebeki Mekdonald, “teškoj” više od dve milijarde dolara, najpoznatijoj poslovnoj ženi koja je u Kanadi stvorila svoje poslovno i životno carstvo.

foto: Tanjug/AP/Jason DeCrow

Sada je poptuno jasno da je i veliki fan Novaka Đokovića, koja ga je tokom sinoćnjeg finala bodrila iz njegove lože uz najbližu teniserovu familiju i stručni štab. Kamere su zabeležile i veoma srdačno čestitanje posle Novakove pobede a na slici se vidi kako se njih dvoje pozdravljaju.

Rebeka Mekdonald je poreklom iz Sarajeva, a u Kanadi živi tri decenije i vlasnica je kompanije koja se bavi trgovinom gasom. Tri puta zaredom bila je proglašavana za poslovnu ženu godine u Kanadi. Kada je pre četiri godine bila u Srbiji, dala je intervju za domaće medije u kojem je rekla da je tragedija ove zemlje što politika vodi ekonomiju i da se ne bi vraćala u domovinu.

Ko je Rebeka?

foto: Youtube printscreen

Rebeka poseduje poslovnu imperiju „Džast enerdži“ sa 3.000 zaposlenih i vrednu dve milijarde dolara. Prvu firmu „Enerdži sejvings inkom fand“, koja prodaje struju i gas, osnovala je sredinom devedesetih. Posle pogibije muža Pirsona Mekdonalda 1992. sama upravlja kompanijom.

Živi sa sinom Danijelom, kćerkom Aleksandrom i troje unučadi.

Rebeka je član je elitnog kluba „Horacio Alger“ u Vašingtonu, koji okuplja 300 najmoćnijih ljudi SAD i Kanade i član je uprave kluba koju čine 20 najmoćnijih.

Kurir.rs/B92

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: