Foto: Saša Urošev

tuga

FILIP JE IZBO SEBE 19 PUTA JER MU JE UMRLA BEBA! Svedok stravične scene: Prizor je bio nestvaran! Prvo se čula kuknjava! Pao je na kolena...

Devetomesečni Laris Lakatuš preminuo je pod misterioznim okolnostima, a njegov otac nalazi se u bolnici nakon što je pokušao da izvrši samoubistvo

Crna Hronika

Filip Lakatuš (19) iz Srpske Crnje, koji je u petak izbo sebe nožem ispred Opšte bolnice u Kikindi kada je saznao da mu je preminuo devetomesečni sin Laris, oporavlja se od povreda koje je sebi naneo na Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Nesrećni čovek se iskasapio iz očaja nakon što mu je preminuo sin, a kako saznajemo, uzrok smrti dečaka i dalje je nepoznat.

Ekipa Kurira pronašla je nesrećnu porodicu i razgovarala s Filipovim ocem Željkom (42), koji je zajedno sa suprugom i snajom Draganom (19) u to vreme bio kraj sinovljeve bolesničke postelje.

foto: Saša Urošev

Teške povrede

- Oštećena mu je plućna maramica, ali više nije životno ugrožen. Sebe je 19 puta ubo nožem. Svestan je, može da priča. Svi smo u šoku. Još ne možemo da verujemo da je ovo istina, da smo ostali bez našeg unuka Larisa. Filip i Dragana silno su se radovali prvom detetu - teškom mukom priča Željko Lakatuš.

Potom se prisetio kobnog dana.

- Unuk je imao temperaturu i verovatno su ga mučili zubići. Prvo su ga u četvrtak odveli u lokalni dom zdravlja. Pošto mu nije bilo bolje, i sutradan su potražili lekarsku pomoć. Naša, inače veoma prijatna seoska doktorka, uputila nas je u zrenjaninsku bolnicu. Lekar koji je pregledao unuka rekao je da nema potrebe da ostane u bolnici i da može kod kuće da pije sirup i vitamine - priča neutešni deka.

foto: Saša Urošev

Dete vraćali kući

Potom su se, kako kaže, vratili kući, ali dečaku i dalje nije bilo bolje.

- Otišli smo ponovo u seoski dom zdravlja, a tamo su dete stavili u kola Hitne pomoći i zaputili se u kikindsku bolnicu, koja je bliža Srpskoj Crnji. Mi smo seli u automobil i krenuli za njima. Unuk je na samom ulazu u bolnicu već bio gotov. Kada su ga stavili na sto za reanimaciju, već je bio mrtav - kaže naš sagovornik.

Potom je u bolnicu došla i policija.

- Bio sam očajan do te mere da sam glavom udarao o zid. Filip se izdvojio od nas, a onda je sebe izbo nožem. Bio je van sebe. Nije mogao da podnese strašnu istinu, da je ostao bez sina. Niko nam još nije rekao šta je uzrok smrti. Ne znamo rezultate obdukcije, niti kad ćemo malog Larisa ispratiti na večni počinak - rekao je Željko.

Svedok pred bolnicom Prizor je bio nestvaran

Očevidac koji se u petak zatekao ispred prijemnog odeljenja kikindske bolnice potvrdio nam je da je prizor bio nestvaran. - Prvo se začula kuknjava, a onda i jecaji oca koji se izdvojio malo dalje od ostalih. Prvo se udario nekoliko puta po glavi, a onda izvadio nož i počeo da se ubada u predelu grudi. Nakon nekoliko uboda pao je na kolena. Odmah je istrčala ekipa iz prijemnog odeljenja. Odvezli su ga u intenzivnu negu, a odatle u Sremsku Kamenicu - ispričao je očevidac.

(Kurir.rs/Saša Urošev/Foto:S.U.)