Foto: Printskrin

SRAMNO

IZVINJENJE, ALI KASNO: Oglasio se motociklista koji je pokušao da pritisne kočnicu rivala za vreme trke (VIDEO)

Italijanski motociklista Romano Fenati izvinio se danas zbog, kako je rekao "sramnog postupka", kada je tokom trke Moto2 šampionata za Veliku nagradu San Marina pokušao da pritisne kočnicu na motociklu protivničkog vozača Sefana Mancija.

Ostali sportovi
> 18:49h

Fenati je odmah isključen iz trke zbog neodgovorne vožnje, suspendovan je na dve trke, a njegova ekipa Marineli snajpers ga je otpustila. Takođe, sledeće sezone neće moći da vozi za Forvard Rejsing, koji mu je otkazao ugovor.

"Izvinjavam se celom sportskom svetu. Jutros, kada mi se sve razbistrilo, poželeo sam da je sve to bio samo loš san. Kada se setim tih trenutaka, napravio sam sraman gest, nisam bio čovek. Kritike su ispravne i razumem nezadovoljstvo. Izvinjavam se svima koji su verovali u mene i svima koji su se osetili povređeno zbog mog postupka", rekao je Fenati, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fenati je isključen iz trke u Misanu pošto je po izlasku iz krivine pokušao da pritisne kočnicu na motoru Mancija. Manci je na kratko izgubio ravnotežu, ali je nastavio trku, da bi nekoliko krugova pre kraja odustao.

Fenatijeva bivša ekipa nazvala je incident "neodgovornim činom, koji je ugrozio život drugog vozača".

(Beta, Foto: Printscreen)