icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen

važna poseta!

DŽONSON RAZGOVARAO SA SRPSKOM PREMIJERKOM: Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje!

Objavljeno: 10.09.2018. 21:04h

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, sa američkim senatorom i predsedavajučim senatskog Odbora za nacionalnu bezbednost, Ronom Džonsonom, razgovarala o evropskoj budućnosti Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i regionalnoj stabilnosti.


 

Premijerka je zahvalila senatoru Džonsonu na konstruktivnom pristupu SAD u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, kroz dijalog Beograda i Prištine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Zamrznuti konflikt nije dobro rešenje", istakla je predsednica Vlade i naglasila da bi to bilo loše okruženje za razvoj biznisa i opstanak našeg naroda na teritoriji Kosova i Metohije.

 

Američki senator Ron Džonson, rekao je da se mora gledati u budućnost, i da u okviru svoje posete regionu to ističe kao osnovni princip.

 

Pohvalio je reforme koje sprovodi Srbija na svom evropskom putu i naglasio značaj stabilnosti i prosperiteta celog Zapadnog Balkana.

 

Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje, zajednička je ocena premijerke i američkog senatora, ističe se u saopštenju.

 

Jučerašnja poruka koju je uputio predsednik Aleksandar Vučić bila je jasna: naši ciljevi su mir, stabilnost i saradnja, kao preduslov za ekonomski boljitak Srbije i celog regiona", naglasila je premijerka Brnabić.

 

 

Kurir.rs

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!