Ilustracija, Foto: Profimedia

uhapšen u turskoj

JOVICA VUKOTIĆ U RUKAMA SRPSKE POLICIJE: Vođu škaljarskog klana potražuje Grčka zbog 136 kila kokaina

Crna Hronika
> 22:34h

Vođa "škaljarskog klana" Jovica Vukotić, koji je jutros uhapšen u Turskoj sa lažnim dokumentima, trenutno je u rukama srpske policije, saznaje Kurir. Vukotića potražuje Grčka zbog šverca 136 kilograma kokaina i on će biti procesuiran zbog narkotika i falsifikovanih dokumenata.

Detaljni i opsežni rad pripadnika MUP-a Srbije danas je rezultirao hapšenjem Jovana Vukotića, vođe "škaljarske grupe", nakon duge potrage.

Zahvaljujući uspešnoj saradnji srpske i turske policije uhapšen je Jovica Vukotić. Operativci srpske policije učestvovali su u istrazi za šverc kokaina.

Vukotić je oznacen kao vođa organizovane kriminalne grupe Škaljari za kojima su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu poternicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina.

Ilustracijafoto: Profimedia

Navedena grupa se, pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovodi u vezu i sa drugim teškim krivišnim delima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i sl.

Takodđ, imenovani je tokom boravka i kretanja po EU koristio falsifikovana dokumenta i identitete, a sve u cilju skrivanja od pravosudnih organa Grčke.

Crnogorska policija potražuje i njegovog brata Igora Vukotića u predmetu koji se vodi za pokušaj likvidacije policijskih funkcionera. Igor Vukotić se, kako nam je potvrdio izvor iz vrha policije, dovodi u vezu sa grupom Ranka Radulovića zbog planiranja ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika kavačkog klana. Taj postupak je proglašen tajnim i više informacija nije moguće objaviti.

Bezbednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem.

U spuškom zatvoru je proveo devet meseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.

foto: Privatna arhiva

Pre nekoliko godina osuđen je i na tri meseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa, u naselju Škaljari u Kotoru, nađen u njegovom blindiranom džipu.

Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na BMV Jovice Vukotića ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.

Na kuću Jovičinog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno preko 30 osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu je bio Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

(Kurir.rs/borba.me)