icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Zorana Jevtić

pod lupom

MUP PROVERAVA SPISAK OD 80 SUMNJIVIH ŽANDARMA! Policajce dovode u vezu sa kriminalom, drogom, švercom, proverava se KO JE NAPRAVIO LISTU!

Objavljeno: 10.09.2018. 22:56h

 

Spisak od 80 pripadnika beogradskog odreda Žandarmerije, pored čijih imena se nalaze kvalifikacije da se navodno bave kriminalom, poslovima nespojivim sa službenom dužnošću ili povremenim političkim delovanjem, ispituje Sektor unutrašnje kontrole (SUK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), piše list "Politika".


 

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list piše da su odmah po objavljivanju tog spiska, na konferenciji za novinare koju je u petak organizovao Policijski sindikat Srbije (PSS), pripadnici SUK-a upućeni kod novoizabranog komandanta Žandarmerije Dejana Lukovića, kako bi proverili ko je sačinio listu.

 

Sagovornik "Politike" blizak toj istrazi rekao je da je ishod tog postupka za sada nepoznat, dok iz MUP-a za list nisu želeli da komentarišu taj slučaj i ni posle tri dana nisu odgovorili na njihovo pitanje da li su upoznati sa spiskom sumnjivih policajaca.

 

Prema tvrdnjama predsednika PSS Veljka Mijailovića, taj spisak sindikat je dobio od zaposlenih u beogradskom odredu Žandarmerije.

 

Među kvalifikacijama, u koje su novinari na konferenciji PSS-a imali uvid, pominju se poslovi obezbeđivanja, droge, šverca, druženja sa ljudima iz kriminogene sredine, kao i zloupotrebe, malverzacije i povremeno političko delovanje.

 

Mijailović je naveo i da je neophodno hitno formirati radnu grupu koja će ispitati te navode i koja će pronaći sve umešane aktere, kao i da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović počne da se bavi ovim sučajem kako bi se našli oni koji su sastavili spisak, ili ga naručili.

 

Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio je da spiskove sa imenima pripadnika Žandarmerije označenih da se bave kriminalom nije pravio niko od nadležnih iz Ministarstva unutrašnjih poslova, navodeći da je zaključeno da su spiskovi sačinjeni isključivo u cilju nanošenja štete pripadnicima Žandarmerije.

 

 

Kurir.rs/Beta

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!