Foto: RTRS

REAGOVAO I DODIK

SAD UVELE SANKCIJE ŠPIRIĆU: Očajnički potez odlazeće ambasadorke

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Nikoli Špiriću, poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH i potpredsedniku Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), objavljeno je na zvaničnoj stranici Stejt departmenta.

Bosna i Hercegovina

Kako se navodi u odluci, Špiriću i članovima njegove porodice zabranjen je ulazak u Sjedinjene Americke Države.

Špirić je izjavio da je potpuno jasno da je uvođenje sankcija njemu i članovima njegove porodice frustracija odlazeće ambasadorke SAD u BiH Morin Kormak, koja je 28 dana pred izbore "povukla poslednji potez očajnika da pomogne svojim marionetskim poslušnicima sa sarajevske sećije, Savezu za promene", prenose banjalučki mediji.

On je dodao da nema zbog čega da se oseća krivim u bilo kom smislu, jer je za 40 godina koliko se bavi politikom uvek račune polagao svom narodu i uvek bio na raspolaganju svim istražnim i pravosudnim institucijama u svojoj zemlji.

On je naveo da samo žali zbog toga što u Republici Srpskoj žive i čak pretenduju na vršenje vlasti ljudi koji ne prezaju ni od čega i koji su zbog svojih sitnih interesa u sve ovo uključili i njegovu porodicu i decu.

Predsednik SNSD Milorad Dodik izjavio je, komentarišući uvođenje sankcija Špiriću, da je veoma zabrinjavajuće da se samo 28 dana pre održavanja izbora američka ambasadorka Morin Kormak ovako flagrantno umeša u političke procese i izbore u BiH.

"Iako su jasne namere, poručujem ambasadorki da nas ovo sigurno neće omesti u našoj kampanji, kao i u onome za šta smo jasno opredeljeni da ćemo uraditi posle još jedne ubedljive izborne pobede, kao i da će nas ovo samo dodatno osnažiti u nameri da još predanije štitimo interese Republike Srpske i srpskog naroda, rekao je Dodik.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: RTRS