Foto: Printscreen Instagram, Printscreen Youtube

Deportovan u srbiju

NOVI DETALJI HAPŠENJA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA U TURSKOJ: Jovici su stavili lisice na ruke u društvu misteriozne devojke!

Sinoć je iz Turske isporučen Srbiji i nalazi se u ekstradicionom pritvoru

Crna Hronika

Braća Jovica i Igor Vukotić, navodne vođe "škaljarskog klana", uhapšeni su u Turskoj, a kod sebe su imali lažna dokumenta.

Crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu poternicu za Igorom Vukotićem koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih dela. On se sumnjiči da je, zajedno sa Rankom Radulovićem, formirao kriminalnu grupu čiji je cilj bila i likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbednosno interesantnih osoba, objavio je crnogorski CDM.

Sa Kotoraninom Jovicom Vukotićem uhapšene su još dve osobe za koje se, prema informacijama koje nisu zvanično potvrđene, sumnja da su njegov brat Igor Vukotić i Stevan Stamatović, saopšteno je Danu iz Uprave policije i Specijalnog tužilaštva. On je sinoć iz Turske isporučen Srbiji i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Osobe koje crnogorska policija navodno označava kao vođe “škaljarskog klana” uhapšene su u turskom letovalištu Antalija, a kod sebe su imale falsifikovane pasoše.

Pobjeda piše da je Vukotić uhapšen pre tri dana u Antaliji zahvaljujući operativnim saznanjima crnogorske policije da se nalazi u tom gradu. Štampani mediji navode da je da su mu lisice stavljene na ruke dok je bio u stanu sa jednom stranom državljankom. Vukotić je u rejonu Antalije boravio četrdesetak dana, sve do hapšenja u nedelju veče. On je uhapšen po poternici Grčke, a porodica Vukotić je u razgovoru sa novinarima Dana negirala da je uhapšen i njegov brat Igor.

Crna Gora ne potražuje Jovicu Vukotića, dok se njegov brat Igor i Stevan Stamatović potražuju zbog sumnje da su počinili najteža krivična dela.

Prema saznanjima Dana, Vukotić će najverovatnije biti pušten, a na teret mu se stavlja samo falsifikovanje isprave.

foto: Printscreen Instagram

Nakon sastanka 20. jula u Ankari, koji su predstavnici crnogorske policije šef NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović, šef kriminalističke policije Enis Baković i rukovodilac odseka za opšti kriminalitet Aleksandar Bošković imali sa kolegama iz Turske i Srbije, Jovan Vukotić je lociran u jednom iznajmljenom stanu u poznatom turskom letovalištu Antaliji.

Jovica Vukotić u spuškom zatvoru proveo je devet meseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002. Vukotić je bio pod istragom Osnovnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je utajio 22.800 evra poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme V2.

Iz policije su ranije saopštili kako je utvrđeno da je po osnovu kupovine skupocene i firmirane garderobe za butik, evidentirana ulazna faktura za firmu V2 Multi Brand izdata od dobavljača V2 na iznos od 142.800 evra. Vukotiću se sudilo u odsustvu zbog učešća u pucnjavi koja se dogodila 2012. godine, ali je oslobođen tih optužbi.

foto: Privatna Arhiva

Igora Vukotića crnogorske vlasti traže po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje ga tereti za formiranje kriminalne grupe koja je spremala likvidacije policijskih funkcionera i bivšeg službenika Agencije za nacionalnu bezbednost, piše Pobjeda.

On je, prema stavu tužilaštva, bio na čelu jedne od tri kriminalne grupe, čiji članovi su nedavno uhapšeni, a za jednim od organizatora Erogenom Brajovićem i članom grupe Nikolom Mršićem se intenzivno traga.

Obojica braće Vukotić su odranije poznati bezbjednosnim službama i van granica Crne Gore. Nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka Malibu, na Jovanov BMV ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.

Na kuću Jovanovog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

Za Stamatovićem se traga zbog stvaranja kriminalne organizacije koja je pripremala likvidaciju Radojice Zekovića. Prema saznanjima Pobjede, crnogorska policija u saradnji sa kolegama iz evropskih zemalja nastaviće razmenu informacija o kretanju i lociranju bjegunaca iz Crne Gore.

Hapšenje Jovice Vukotića deo je akcije čiji cilj je privođenje pravdi još nekoliko osoba iz Podgorice, Bara i Kotora koje se terete za teška krivična dela.

On ima dvojno državljanstvo crnogorsko i srpsko, koje je dobio pre dve godine, u vreme krvavih obračuna dve kriminalne grupe “škaljaraca” i “kavačana”.

(Kurir.rs/Cdm/Dan/Pobjeda/Foto: Youtube/Instagram printscreen)